Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kranssin tekoa ja joulun tunnelmaa keskustassa

Eilen illalla se sitten alkoi vihdoinkin ...jouluaskartelu, ensimmäinen kranssi mustikanvarvuista on valmis! Olipas kivaa puuhaa, mutta ellei ole ennen kranssia varvuista tehnyt huomaa nopeasti, että varvut hupenevat pikku kimppuihin todella vauhdikkaasti, varsinkin jos tekee suhteellisen ison kranssin mihin kimppuja menee paljon, huomio se, kun hankit materiaaleja kransseihisi! Eihän tässä nyt muu auta, kuin  mennä huomenna metsään keräämään lisää varpuja, nimittäin en minä yhteen kranssiin tyydy, kun alkuun kerran olen päässyt ja jouluaskartelu iltammekin on vielä edessä, joten säkki olalle ja varpujen hakuun;)

 


Tein kranssin pohjan koivunoksista ja sidoin oksat ympyräksi vihreällä askartelu/kukka "rautalangalla"!Tämän jälkeen aloin kiinnittää varpukimppuja kranssipohjaan, siten että aina uusi kimppu asetetaan sopivasti edellisen kimpun kiinnityskohdan päälle, jotta kiinnityskohta jää piiloon. Mitä enemmän käytät kimppuihin varpuja, sitä tuuheampi kranssistasi tulee. Koristeluun voi käyttää miltei mitä tahansa jouluista, mistä itse sattuu pitämään tai jos annat kranssin lahjaksi mieti saajaa, mistä hän saattaisi pitää.

Kiepauta kaunis jouluinen nauha kranssin ympärille, liimaa liimapyssyä apuna käyttäen käpyjä, sydämiä, pieniä joulupalloja, tonttuja, tähtiä yms. koristeeksi. Kranssista saa myös kauniin koristeen joulupöytään kun asetat sen sisälle kauniita kynttilöitä, muista paloturvallisuus ja valvo huolellisesti palavia kynttilöitä, ettei kranssin kuivat varvut tai koristeet pääse syttymään, pienet led lamput sopivat myös mainiosti kranssin koristeiksi. 
Eilen illalla tuli avattua myös glögikausi, avajaisiin valikoitui hyvä Blossan glögi. Pidimme mausta, glögi tuoksuu ja maistuu hyvältä, on makeaa ja mausteista juuri sopivasti, suosittelen ja ostan ehdottomasti lisää. Joko olette aloittaneet oman glögikautenne? Mikäli siis ylipäätään pidätte glögistä. Itse pidän myös vaaleasta glögistä, kunhan sekin on riittävän makea ja mausteinen, mutta ei niin, että mausteet peittävät glögin oman maun.
 
 
Tänään tuli käytyä vähän haistelemassa joulua keskustassa, jouluvaloja on viritelty sinne tänne ja Kampin keskuksessa sekä Forumissa oli myös jo virittäydytty jouluun, joulukojujakin oli jo muutamia, mutta vasta ensimmäisenä adventtina, ensi viikonlopulla alkavat Tuomaan markkinat. Paljon ihmisiä oli kuitenkin nytkin liikkeellä, osa vain viettämässä sunnuntaita, osa varmaan jouluostoksilla Black Fridayn jälkimainingeissa, koska ne tuntuvat jatkuvan vieläkin ja huomennakin Cyber Mondayna;) Me kävelimme ja katselimme ja pistäydyimme  Espresso Housessa vähän herkuttelemassa, Tänään ollan oltu pakkasella ja aamulla mittari näyttikin melkein - 8 astetta! Hrrr...
 

 

Mukavaa sunnuntai iltaa!!


2 kommenttia:

  1. Joulu-fiilis alkaa pikku hiljaa löytymään. Ihanaa ihanaa! Ja kohta saa alkaa hössöttämään jo ihan täysillä :) Mukavaa marraskuun vikaa viikkoa Sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hilu, minustakin on kiva kun voi jo alkaa näitä joulunaluspuuhia toden teolla puuhastelemaan;) Mukavaa viikkoa sinullekin!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos