Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 13. marraskuuta 2018

Miten voi selättää kaamosta?

Hei vaan ja tiistaita ihan jokaiselle! Aloitetaanpas taas tuttuun tapaan sääasioilla;) mihin ei juuri muutosta näytä nyt tulevan...tasaisen harmaata päivästä toiseen. Luin juuri Mehiläisen työterveyspsykologin vinkkejä kaamosmasennuksen tai vastaavan torjumiseksi ja ihan tuttuja vinkkejähän sieltäkin sai lukea;


Asenne vallitsevaa säätilaa kohtaan, niinpä!? vaan kun ei siitä parhaalla tahdollakaan kovasti iloa nyt löydä!! Säästä lomaviikko tähän pahimpaan  ja ankeimpaan vuodenaikaan, niin ja mitä sitten? ei se lomalla olo auta, ellei pysty matkustamaan minnekään riittävän kauas, että olisi sekä valoa että lämpöä, Ulkoile...hmmm...juu vesisateessa, pukeutumiskysymyshän se on, totta sekin;) Liiku porukassa, juu yhdessä on mukavampaa;) Syö monipuolisesti, ja miksiköhän talven aikana kertyy niitä kiloja, niin helposti?? Nuku...juu mieluusti kevääseen asti, Suunnittele illoiksi tekemistä, tämä on mielestäni kyllä hyvä vinkki, älä unohda huumoria ja naurua, tämä kuuluu myös hyviin vinkkeihin, eli koita säilyttää positiivinen mieli, Hemmottele itseäsi, ihan huippu, I like this;) Mukaudu luonnon kiertokulkuun, pakkohan se on, kun muutakaan et voi...siinähän ne sitten olivatkin, joten koitetaan rämpiä nämä,  ei niin mieluisat päivät näillä!


Miten sinä koet loka-marraskuun, onko sinulla hyviä vinkkejä miten niistä selviää? Itse olen huomannut, että vuosien myötä nämä vuoden pari viimeisintä kuukautta ovat kyllä pahoja, nimittäin myönnän, että itse kyllä kaipaan valoa ja lämpöä, sitten heti helpottaa, kun on lunta maassa ja joulu lähestyy. Pyrin aina menemään ulos, jos vaan vähänkin sää antaa myöden, rankkasateeseen en lähde, ellei ole ihan pakko! Ystävät ja asenne, ne ovat ihan parasta ja joku kiva yhteinen tekeminen.Ennakoiminen saattaa myös auttaa pahimpaan kaamosällötykseen, kannattaisi suunnitella etukäteen jo loka-marraskuulle mukavia juttuja, kaveritapaamisia, jos mahdollista joku pikku reissu, vaikkapa risteily, jos niistä pitää, ja ne hemmottelut, kukapa ei pitäisi vaikkapa spassa käynnistä, kuuma kivihieronta on aivan ihana!Teemailta kavereitten kanssa, peli-ilta, joulukortti/askarteluilta, joulukorttitalkoot, piparitalkoot yms.yms...mielikuvitusta peliin, niin alkaa kehkeytyä vaikka mitä kivaa puuhaa.


Minä olen toteuttanut näistä vinkeistä joitakin itse ja vielä on tulossa lisää ja näin se on mennyt itselläni tai on vasta tulossa toteutukseen, eli...kaveritapaamisia, kahvitteluja, kyläilyjä, ulkoilua, konsertti, joulukodit Porvoo, askarteluilta. Ja sitten jos pitää joulusta ja tykkää valmistella sitä, niin kohtahan voikin jo aloittaa ja sillä tavoin taas vähentää jo mahdollisesti hiipivää  joulustressiäänkin etukäteen, sillä se onkin sitten taas kaamoksen jälkeen seuraava joihin meillä naisilla varsinkin saattaa olla taipumusta. Voi leipoa pakkaseen, laittaa ruokiakin pakkaseen, ostaa lahjoja pikkuhiljaa, eikä jättää niiden hankintaa viimetippaan, jos on tapana ostella lahjoja, kirjoittaa ja hankkia ja/tai tehdä joulukortit ajoissa. Kotiin voi pikkuhiljaa asetella kaamosvaloja, kynttelikköjä, jouluvaloja ja "pukea" pihaa, parveketta tai terassiakin jouluiseksi.


Tänään kaamosankeuteen minun reseptini on: Työkaveritapaaminen  hyvän ruuan ja kahvittelun merkeissä, poikkean myös askarteluliikkeessä katselemassa jouluisiin askarteluihin vähän materiaaleja;)

Mukavaa tiistaita,  iloa ja valoa kaikille siihen !!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos