Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 29. marraskuuta 2018

Mietteitä Joulusta

Eilen illalla huomasin, että ihan ohut lumikerros oli satanut maahan, näytti aamulla siltä, että sitä oli yön aikana tullut ihan pikkuisen vielä lisääkin ja aamulla saattoi juuri ja juuri sanoa maan olevan valkoinen, näytti niin kauniilta, vaan eipä taida pitkäaikainen ilo olla, lupailivat pakkasten lauhtuvan loppuviikkoa kohden ja johan tänään olikin ihan erilainen sää kuin menneinä päivinä No pikkujoulua kohti tässä mennään yhä kiihtyvällä tahdilla;) Tänään kävin työpaikallani, vein työkaverille askartelemani kranssin lupaukseni mukaan juurikin pikkujouluksi, jos hän haluaa sen vaikka sopivasti 1.adventiksi oveen ripustaa, laitan omanikin viikonloppuna ulko-ovea koristamaan ja joulunaikaa piristämään.


Tänään paketoin joululahjoja, sekin on yllättävän aikaa vievää puuhaa ja  kannattaisi melkein tehdä heti kun  on jotakin ostanut, niin ei sitten tulisi sitä paketointiurakkaa, minulle jäi muutama paketti vielä paketoimatta ja pitää vielä muutama lahja käydä hankkimassa, mutta tänä vuonna olen ollut hyvissä ajoin kaiken kaikkiaan liikkeellä. Vaikka suunnittelen etukäteen mitä kenellekin hankin ja teen lahjahankintoja mielelläni, niin en kuitenkaan pidä hirmuisessa ruuhkassa jouluostoksien teosta. Joko sinä olet hankkinut lahjat, vai hankitteko ylipäätään lahjoja?

 
Näin joulun lähestyessä puhutaan paljon kuluttamisesta ja ostamisesta ja siitä, että ihmiset saattavat tehdä hankintoja harkitsematta niitä ja niiden tarpeellisuutta ja käyttää lahjaostoksiin käsittämättömiä määriä rahaa ja jopa tehdä luottokorttiostoksia. Lahjahankinnoissa kannattaakin pitää pää kylmänä ja suosia mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tuotteita, hankkia eettisesti valmistettuja tuotteita ja ostaa lahjoja joissa on tarkoitusta ja jos vain aika ja taidot riittävät itsetehdyt lahjat lämmittävät aivan varmasti niin lahjan tekijää,  antamisen ilosta ja lahjan saajaa persoonallisesta muistamisesta. Lahjan arvohan ei ole kiinni sen arvosta, vaan pitäisi muistaa, että ajatus siitä että joku haluaa muistaa juuri sinua on jo itsessään kaunis ele!


Pari  muutakin asiaa nousevat aina keskusteluihin  joka joulun lähestyessä ne ovat; Yksinäisyys ja varattomuus. Vaikka joulun pitäisi olla hyväntahdon ja perheenjuhla, ei se valitettavasti kaikilla sitä ole, perheet, tilanteet ja olosuhteet ovat niin erilaisia eri ihmisisää ja on paljon ihmisiä jotka eivät syystä tai toisesta halua tai voi viettää joulua. Kulutusjuhlalla on monet kasvot, eivätkä ne aina välttämättä ole kauniit. Jokaisella meistä jouluun liittyy varmasti paljon muistoja, toiveita, odotuksia ja paljon tunnetiloja. Joulu saattaa kiristää myös hermoja, varsinkin jos niin antaa käydä. Jouluun liittyy liiat suorituspaineet, pitäisi muistaa että kyllin hyvä on ihan varmasti riittävästi!! Kuningas alkoholi on myös pilannut monien jouluja ja sukujen kokoontumisissa saattaa vanhat kaunat nousta pintaan, vaikka joulurauhaa pitäisi muistaa kunnioittaa.


Yksinäisten on usein kaikkein vaikeinta kohdata juhlapyhät ja olla silloinkin yksin, vaikka suurin osa muista ihmisistä kokoontuu viettämään niitä yhdessä. Yksinäisyys puristaa rintaa ja ahdistaa aivan varmasti ja tuntuu luultavasti tuntuu siltä ettei  kukaan ei välitä, eikä ole ketään  kenen kanssa jakaa elämää, kuulostaa ja ihan aidosti varmasti onkin karua, yksinäisyys voi toki olla myös ihmisen tietoinen valinta ja sitäkin pitäisi osata kunnioittaa.


Mukavaa loppuviikkoa !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos