Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 10. marraskuuta 2018

Joulu tulee , oletko valmis?

Oikein hyvää Isänpäivää kaikille !!

Itseänikin naurattaa, että tämän päivän postaukseni otsikoksi kuitenkin valikoitui Joulu tulee, oletko valmis? Tiedän kyllä, että tämä saa monen voimaan miltei pahoin ja ajattelemaan, että voi ei, joko tuo alkaa ja kyllä!! Tässä blogissa se alkoi jo oikeastaan eilen,  kun kirjoitin pikkujouluista ja kyllä tykkään joulusta;) En kuitenkaan itsekään pidä siitä, että kauppakeskuksissa alkaa lokakuun  lopussa soimaan joulumusiikki tai, että joulukoristeet on tuotu esille jo markettien valikoimiin, vaikka ymmärrän toki senkin, että siten pyritään sesonkituotteiden menekkiä edistämään pidemmällä myyntiajalla.


Kuten blogiani ahkerasti seuraavat muistavatkin olen jo useampi viikko sitten kertonut keräilleeni luonnosta askartelumateriaaleja jouluaskarteluja silmällä pitäen ja eilen ostin tämän vuoden ensimmäisen jouluaskartelulehden, ne saavatkin puolestani ilmestyä hyvissä ajoin, jotta ehtii löytää kivat ideat toteutukseen hyvin ennen joulua. Aikonaan tuli ostettua paljon ruotsalaisia lehtiä ja minulla on varmaan vieläkin tallessa iki-ihania joulunumeroita, niissä oli aina tosi kauniita ja kivoja malleja askarteluihin ja jossain vaiheessa innostuin ristipistotöistä, kerran tein kaikki joulukortitkin ristipistoilla ja niidenkin mallit suurimmaksi osaksi löytyivät juuri noista ruotsalaisista lehdistä.


Tämä eilen ostamani lehti on Käsin tehty joulu 2018. Lehteä mainostetaan suorastaan joulun tee se itse käsikirjaksi.Lehdestä pitäisi löytyä peräti  136 parasta ohjetta, askarteluja , leivonnais-ja makeisohjeita ja kyllä monipuolinen tuo lehti näyttää olevan, en tiedä mitä sieltä toteutukseen saakka päätyy, mutta ainakin se tarjoaa paljon ideoita,  joita voi sitten itse varioida makunsa mukaan ja malleja löytyi myös perheen pikkuväen kanssakin toteutettaviksi. Lehden hinta oli mielestäni ihan kohtuulliset kuutisen euroa. Muistaakseni viime joulun tienoilla tein toisenkin hankinnan, silloin hankin jostakin alesta Kaunein Joulu nimisen Ilona Pietiläisen joulukirjan, mistä löytyy ihania ideoita ja sisustusvinkkejä miten kotiinsa saa joulutunnelmaa. Kirjassa on myös tosi kauniit kuvat, otinkin sen esiin ja juuri eilen illalla selaisin sen taas läpi, en edes kunnolla muistanut mikä karkki koko kirja onkaan;)

 
Tämä kuva ei ole meidän puutarhasta, olen ottanut sen Porvoossa kun sai tutustua joulukoteihin vuosi pari sitten, mutta eikö ole kivasti koristeltu?

Tänään on muisteltu ja juhlittu isiä, niin täälläkin...on kiva luoda perinteitä ja juhlia vähän aina silloin kun siihen on aihetta. Eilen väkersin sitruunajuustokakun ja tänään paisteltiin pihvit ja sytytettiin pimenevään iltaan kynttilät ja muisteltiin isiä, jotka eivät enää ole luonamme, mutta muistoissamme ikuisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos