Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 22. marraskuuta 2018

Itsearviointia ja työnhaun haasteet

Tiedättekö tunteen, kun ei oikein saa selkoa jostakin asiasta, että mitä siitä pitäisi ajatella? Itselläni on oikeastaan eilisestä illasta tähän alku iltapäivään ollut juurikin sellainen olo ja syy siihen miksi tuntuu juurikin siltä on se, että olen tehnyt useamman eri arvioinnin/testin työnhakuuni liittyen. Osasin kyllä olettaa, että mikäli hakuprosessissa etenee, edessä saattavat hyvinkin olla soveltuvuus ja ns.kykytesti osiot. Itse osallistuin kokonaisuuteen missä oli 5 eri osiota, Kaksi ensimmäistä olivat itsearviointia ja nekin mielestäni monimuotoisuudessaan melko haastavat osuudet ja 3 viimeksi tekemääni kuuluivat ns.kykytesti osioon ja niiden oletinkin olevan hyvinkin haastavia ja sitä ne ainakin minun mielestäni olivatkin.

 
Nyt mietityttää miten eri hakuprosessin vaiheet kokonaiskuvassa sitten painottuvat. Itselläni on ihan hyvä fiilis haastatteluista, näin jälkikäteen kun niistä on jo selvinnyt, mutta tämä viimeinen ehdottomasti vaativin osio mietityttää ja kieltämättä sai minut miettimään myös itseäni työnhakijana ehkäpä syvemmin, kuin kertaakaan ennen tätä. Seuraavaksi on sitten tapaaminen konsultin kanssa, missä varmastikin käydään tätä viimeistä hakuprosessin osiota läpi yhdessä hänen kanssaan. Tutustuin vähän ennen testien suorittamistani Googlen kautta mitä kyseisistä testeistä oli kerrottu ja minkä tyyppisiä on käytössä, sekä tein pari testiharjoitusta ennen omia vastauksiani, jotka siis sisältyivät k.o testin materiaaliin.Tällä hetkellä oma tunne on ...niin millainen?  No ehkäpä hämmentynyt, toisaalta helpottunutkin ja melko mietteliäs siitä miten selviydyin. Vaikka tiedän että testin kaikkiin kysymyksiin ei ole olemassa vääriä tai oikeita vastauksia, niin siitä huolimatta kokonaisuutta ajatellen nyt kyllä mietityttää. Toisaalta spekulointi on tässä kohtaa enää täysin turhaa, homma on nyt  hoidettu,  meni miten meni, en aio jäädä tähän tunteeseen tämän pidemmäksi aikaa, vaan odotan jo huomista tapaamistani konsultin kanssa.


Olen kyllä myös iloinen, että tämänkin sai työhakuprosessin aikana nyt kokea, osaa sitten jatkossa varautua mihin kaikkeen saattaa joutua työtä hakiessaan. Tästäkin kokemuksesta löytyy siis positiivisetkin puolensa, kuten useimmissa tapauksissa on sekä ei niin mieluisia, että positiivisia tuntemuksia aiheuttavia osatekijöitä:)
Jotta ei jää viime tippaan, niin tänä vuonna hyödynnän tätä joulun alusaikaani leipomalla pakkaseen joululeivonnaiset näin hyvissä ajoin, tänään oli vuorossa hilloleivät, lusikkaleiviksikin niitä nimitetään, itse teen ne pyöreällä muotilla, enkä sokeroi pintoja ja väliin laitan vadelmahilloa, nam!!Lauantainahan jouluun onkin sitten tasan kuukausi aikaa!
Huomenna ja itseasiassa koko tämän viikon on jos joka mainoskanavissa hehkutettu Black Friday;ta, oletko tehnyt ostoksia, vai oletko sitä mieltä, että tämä(kin) on taas vaan yksi jenkkilästä meillekin rantautunut markkinoitikikka saada ihmiset ostoksille ja boikotoit koko ostoshysteriaa? En väitä olevani täysin immuuni mainoksille, mutta suhtaudun jonkin verran kriittisesti siihen, että mainonnan avulla meille tuputetaan vaikka ja mitä ja luodaan mielikuvia sen ja tämän ja tuon tarpeellisuudesta ja huippueduista. En liioin väitä etteikö esim.elektroniikkaa saattaisi löytää k.o kamppanjoiden aikaan hyvin hyvin alennuksin ja jos sellaisille tuotteille sattuu olemaan tarvetta, on tietysti ihan järkevää hyödyntää tarjoustuotteet.


Hyvää loppuviikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos