Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Huomioita, ajatuksia ja testejä

Tulipas sitten taas junamatkailtua, kun käväisin maaseudulla, se mikä minut yllätti oli se, että  miten paljon ihmiset käyttävät arkisinkin junaa, oli kaiken ikäistä matkustajaa liikkeellä ja junat melkoisen täynnä, hyvä tietysti VR:lle !

Pariin asiaan tuli kuitenkin kiinnitettyä huomiota junalla matkustettaessa, nimittäin kanssamatkustajien huomiointi, josta ihan kaikilla ihmisillä ei tunnu olevan mitään käsitystä! Junissa on ns. puhelinkoppeja, jonne voisi mielestäni mennä puhumaan pidemmät yksityisluonteiset puhelunsa, ei muita matkustajia luultavasti kiinnosta jonkun toisen henkilön syntymäpäivientarjoilut ja uusi koti ja kaikki muut sukulaiskuulumiset, Niitä kuitenkin joutui junassa kuuntelemaan, kun eläkeläisrouva jonkun tuttavansa kanssa kovaan ääneen puhelimitse useamman kymmenen minuuttia niistä keskusteli.
Toinen tapaus oli nuorehko mies, joka kertoi puhelimessa erittäin kovaäänisesti asiointinsa ja pettymyksensä sosiaalitston kanssa, oman läheisen sukulaisensa hautajaisista, papin tapaamisestaan ja haukkui ymmärtämättömän siskonsa ja tehosti keskusteluaan jatkuvalla kiroilemisellaan ja oluen naukkailulla... huh-huh, please ottakaa muutkin matkustajat huomioon jos matkustatte julkisilla.Julkista terveydenhoitoamme kuulee myös usein arvosteltavan varsin kovasanaisestikin, mutta itse sain ajattelemisen aihetta, käyttäessäni äitiäni tutkimuksissa ja laitesovituksessa julkisen terveydenhuollon kautta. Kun käyttää julkista terveydenhoitoa saa hoitotoimenpiteitä, tutkimuksia ja  laitteita hyvin edullisesti tai maksutta, jotka yksityisellä puolella olisivat paljon, paljon kalliimpia. Kysyin kyseisen laitteen hintoja  ja sain tietää, että julkisen terveyden huollon kautta ikäihminen saa yhteiskunnan  kustantaman laitteen/laitteet maksutta, jos laitteen hankkisi itse yksityisesti olisi laitteen /den hinnat useamman tuhannen euroa! Tässä sitä saa konkreettisesti ymmärrystä sille miten verovarojamme käytetään.


Ja taas ollaan sitten myös jännän äärellä, minä pääsin nyt hakemani työpaikan kolmannelle kierrokselle, joka pitääkin sitten sisällään testit. Kyseisissä testeissä arvioidaan hakijan soveltuvuutta, motivaatioita, ja muita ominaisuuksia k.o tehtävään, sekä tehdään itsearviointi osuus. Osa testin kysymyksistä on sellaisia jotka voi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin ja osa on aikaan rajattuja, eikä niihin voi vastauksen ja ajan loputtua enää palata. Testien suorittamisen jälkeen on tapaaminen konsultin kanssa, missä käydään ymmärtääkseni testien tuloksia läpi, osa noista kysymyksistä on myös sellaisia joihin ei tietenkään ole olemassa mitään tiettyjä oikeita tai vääriä vastauksia.


Mitä ilmeisemmin valinta kyseiseen tehtävään,  tehdään tähän vaiheeseen pääseiden kandidaattien väliltä. Jos yhtään osaan etukäteen arvioida milloin tulos selviää, eli kuka kyseiseen paikkaan tulee valituksi, voisi villi veikkaukseni olla, että mahdollisesti ensi viikon kuluessa? On oikeastaan hyvin mielenkiintoista saada osallistua ensin videohaastattelu osuuteen, mikä itselleni oli ihan ensimmäinen sellainen laatuaan ja toinen kierros olikin sitten se ihan perinteinen kasvotusten haastattelu sekä konsultin, että mahdollisen tulevan esimiehen kanssa ja tämä viimeinen osuus sitten nämä testit.Tänään ostin jo pidempään ostoslistallani olleita ledvaloketjuja, tiedättehän sellaisia sisä/ja/tai ulkokäyttöön tarkoitettuja pienen pieniä koristevaloja, joilla voi koristella kattauksia ja/tai asetelmia, kukkakoreja, ruukkuja, lyhtyjä tai  mihin nyt ikinä keksiikään niitä laittaa. Itse valitsin tähdet ja helmikoristeiset ja ajatuksena on laittaa joulukattaukseen jompikumpi ketju, katsotaan kumpi joulupöytään valikoituu, tykkäsin kummastakin ja valitsin vielä kaksi eri värisävyistä ketjua.Mukavaa viikon jatkoa!!

2 kommenttia:

  1. En puhu kännykällä juuri koskaan. Melkein kaikki viestittely ja yhteydenpito tapahtuu whatsapp-viestein. Jotenkin ei halua häiritä ketään!? Lisäksi monen kanssa "juttelu" on jotain sellaista, että eivät itse juttele oikein mitään, että se olen minä, joka kerron asioita ja kyselen heidän kuulumisiaan. Vähän kun väkinäistä. No, poikkeuksena eläkeläiset! Heidän kanssaan meneekin sitten toista tuntia ja en mä siihenkään oikein halua ryhtyä! Kun pitää kertoa ne kumminkaimankin jutut. Ei kiinnosta. Viestin voi lukea kun ehtii ja samoin vastata. Niihin voi laittaa kuvia ja videoita, sekin on kiva.

    Mihin lie tehtävään noin monimutkainen hakuprosessi? Kuntapuolella ei paljon mihinkään, ainakaan näissä pienissä kunnissa. Ei edes isojen pomojen hommissa. Joskus kyllä voisi olla syytä kun nähtävästi valitaan joihinkin tärkeisiin virkoihin poliittisin perustein tai hyväsisko/veli verkoston kautta ja ei näemmä sitten kuitenkaan pystyvintä tai pätevintä. Yksityisellä eri asia. Toisaalta on paljon saanut lukea, että psykologiset testaukset suosivat tietynlaisia ihmisiä ja yksipuolisen työntekijästatuksen vuoksi tulee sitten ongelmia työyhteisöissä. Liian monta "kukkoa" ns. tunkiolla.

    VastaaPoista
  2. Tähän positioon jota haen ja ilmeisesti nykyään aika moniin paikkoihin on aika monimuotoinen hakuprosessi, jossa mitataan hakijoiden sitoutumista , kyvykkyyttä, sopivuutta työyhteisöön ja tietysti juuri haettuun paikkaan, mutta mitä ilmeisemmin yritykset eivät halua epäpäteviä-ja tai sopivia työntekijöitä ja siksi panostavat hakuprosesseihin, mene ja tiedä? Täällä pääkaupunkiseudulla karsitaan täten myös hakijoista ne potentiaalisemmat k.o tehtävään, koska hakijoita on usein todella runsaasti haluttuihin yrityksiin ja niissä avautuviin positioihin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos