Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 1. marraskuuta 2018

Bussilla pääsee...

Olen matkalla maalle, istun bussissa ja katselen marraskuista maisemaa, pilvet liikkuvat nopeasti ja maisemaa vaihtuu bussin kiitäessä eteenpäin. Marraskuu on siis alkanut ja tämäkään, lokakuun ohella ei kuulu suosikki kuukausiini, koska näihin kuukausiin liittyy yleensä ankeus, harmaus, kosteus, nurkissa viuhuva tuuli, sanalla sanoen melankolisuus ja alakulo, mutta kun marraskuu alkaa olla loppusuoralla alkaa jo joulun odotus ja vuodesta riippuen saattaa lumikin jo piristää, sekä alkavat jouluvalmistelut piristävät kummasti;)


Tämä Pyhäinpäivän viikonloppu menee siis vierailulla äitini luokse maaseudulle, sekä ystävä pariskuntaa tapaillessa, on siis tulossa kiva viikonloppu, nice, tykkään! Maalla on syyshommat saatu tehtyä, mutta on kiva nähdä mitä kuuluu äitini luona tehdylle remontille, miten se on edistynyt, oli nimittäin vesivahinko, jota on nyt korjailtu. Onneksi se tapahtui ns.teknisessä tilassa, eikä siis varsinaisesti onneksi haitannut asunnon sisätiloissa. Vaatehuone jouduttiin kuitenkin tyhjentämään, sekä Wc, että kylppäri ovat poissa käytöstä remontin ajan, toivottavasti tämän osalta olisi jo kohta valmista.


Tarkoitus olisi kelien salliessa vähän ulkoilla, kuvailla ja autella remonttipölyjen siivoilussa ja muissa pikku askareissa äitiäni. Huomenna onkin sitten"ohjelmassa" jonkinlainen kartoitus siitä miten itsenäisen ikääntyvän henkilön pärjääminen kotioloissa sujuu maaseudulla erilaisten palveluiden turvin, vai sujuuko? Kesän lopullahan  tapahtui sellainenkin ikävä juttu, että äitini kaivosta loppui vesi, mikä ei olekaan ihan pikku juttu ikäihmiselle maaseudulla asuessa. Aikamoisia haasteita on täytynyt minunkin ratkoa etänä, kun asun itse etäällä, enkä pääse asioita läheskään aina paikanpäälle valvomaan ja tarkistamaan, mutta toistaiseksi olemme pärjänneet näin, toivotaan että jatkossakin. Vesiongelmaankin löytyi ratkaisut.


Päivästä näyttää kehkeytyvän ainakin näin aamusta tosi kaunis, pilvet hälvenivät ja aurinko alkaa paistella. Pyhäinpäivän aikoihin monet muistelevat edesmenneitä läheisiään ja tapana onkin mahdollisuuksien mukaan käydä viemässä kynttilä/t hautausmaalle, näin aion tänä vuonna itsekin tehdä. Miten vietät Pyhäinpäivää, liittyykö siihen jotakin perinteistä, vai onko se viikonloppu muiden joukossa?


Suosin autottomana julkista liikennettä ja maalle matkustan useimmiten joko bussilla tai junalla ja kuten nytkin on bussi kulkupelinä ainakin nyt menomatkalla, ja tämä on myös edullista reissaamista, kunhan ei jätä lipun hankkimista ihan viime tippaan ja muistaa tarkistaa Pyhäinpäivän poikkeusaikataulut, jatkan viikonloppuna matkaani myös ystävieni luokse, sillä yritän aina maalla käydessäni ympätä samaan reissun myös tapaamisen ystävieni kanssa, koska etäisyys ei ole kovin pitkä käydä tapaamassa myös heitä.


Olen taas muutaman päivän vailla nettiyhteyttä siis tuolla maaseudulla, mutta ainakin paluumatkalla saan päiviteltyä vähän Pyhäinpäivän kuulumisiani tänne blogin puolelle  joten ei muuta kuin hyvää Pyhäinpäivän viikonloppu kaikille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos