Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 5. marraskuuta 2018

5 voimaannuttavaa asiaa viikonlopulta

Hyvää alkavaa viikkoa ja marraskuun alkua, reissut on taas reissuttu ja vierailut tehty, on aika siirtyä aloittelemaan uutta viikkoa. Nykyään käytetään paljon termiä voimaantuminen, eikä se yhtään hullumpi sana olekaan kuvaamaan jotakin myönteistä, miellyttävää ja hyvää fiilistä aikaansaavaa. Useimmille arki voi olla joko vähän tai paljon kuormittavaa ja stressin, sekä kiireenkin sävyttämää, ehkä juuri sen takia meitä kiinnostaa toisaalta myös yhä enemmän ja enemmän hyvinvointiin liittyvät asiat.
Sen vuoksi olisikin välillä ihan hyvä vähän hiljentää ja höllätä, sekä miettiä mikä juuri minulle tuottaa hyvää oloa ja antaa voimaa arjen pyörittämiseen, kyllä meistä itse kukin varmasti voi ihan rehellisesti myöntää ajoittain stressaavansa ja olevansa kiireinen.


Sen takia tässä postauksessani kerron muutaman asian joista itse olen saanut alkavaan viikkoon virtaa ja kokenut voimaantuvani viime viikonlopun aikana. Tarkoituksenani oli jo eilen postata tästä aiheesta, mutta tämä pimeä vuodenaika ja kotiinpaluuni viikonloppu reissusta oli sen verran myöhäinen, etten enää saanut postausta aikaiseksi, vaikka niin olin lupaillutkin, mutta tässä se nyt tulee.


Ensimmäinen asia, josta koen saaneeni viikonlopun aikana virtaa on ihmiset joita näin. On virkistävää tavata itselle tärkeitä henkilöitä, vaihtaa kuulumisia, viettää aikaa yhdessä. Mielestäni jokainen tarvitsee elämäänsä myös muita, yhtään turhaan ei niin paljon puhuta yksinäisyydestä ja kuinka raastavaa se voi yksinäisille ihmisille olla!


Toinen on niinkin yksinkertainen asia kuin asioiden hoitaminen, miten vapauttavaa onkaan kun jonkun tärkeän ja merkityksellisen asian saa hoidettua loppuun. Sillä mikään asia ei enää stressaa kun se on tehty.


Kolmanneksi voisi nostaa esiin keskustelun ja mielipiteiden, ajatusten ja asioiden jakamisen muiden ihmisten kanssa. Omille ajatuksilleen saa perspektiiviä kuuntelemalla muita ja kertomalla omia mietteitään.


Neljäs kohta on yhteinen tekeminen muiden kanssa niin, siis  ihan sellainen tavallinen ja hyvin arkinen puuhastelu; vaikkapa ruuan laittaminen porukassa, koirien ulkoiluttaminen, kahvilassa käyminen kiireettömästi istuskellen.


ja viimeinen, mutta ei vähäisin on  toisen pyyteetön auttaminen, huomioiminen ja tukeminen, niin se vain on , että jokainen meistä joskus tarvitsee vähän tai enemmänkin muita, yhdessä meissä itse kussakin on voimaa ja samalla voimaantuu itse ja  ne tärkeät kanssaihmiset!!


Mistä sinä voimaannut, mitä ovat ne asiat joita ilman et pärjäisi ja milloin koet itse tarvitsevasi voimaa muilta, olisi kiva kuulla mietteitäsi aiheesta, laitapas kommenttisi minulle, olisi kiva lukea muidenkin mielipiteitä asiasta, kiitos jos sen teet;)


Oma extra voimaantumiseni, eli kuudes ylimääräinen  kohta on se, että: Sain viikonlopun alkuun erittäin voimaannuttavan viestin, pääsen haastatteluun!!Kyllä, ja se jos joku todella sai minuun virtaa ja olin kutsusta huippu iloinen. Täytyy kuitenkin todeta, että toihan se myös vähän" paineita" heh...tämä ensimmäinen haastattelukierros kun toteutetaan nykysin niin suosittuna videohaastatteluna. En ole koskaan aiemmin  moiseen osallistunut,  enkä ole mitenkään sinut kameralle puhumisessa, vaikka kova höpöttämään muuten olenkin, niin tämä kieltämättä veti jopa minut hieman mietteliääksi. No ei muuta kun tutkimaan Googlen kautta vähän tarkemmin asiaa ja suunnittelemaan miten homman hoidan ja tänään on tarkoitus saada se tehtyä. Onko teillä kokemusta videohaastatteluun osallistumisesta ja miten sen koitte?

 
 
Voimaannuttavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos