Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Yllättävä luontokokemus

Hopsista!!!liki viikko etten ole postauksen postausta julkaissut, mikä on minulle aika epätavallista, mutta minulla on selitys;) Vanha tablettini vetelee viimeisiään ja olenkin jo pidemmän aikaa saanut käyttää laina konetta, minkä sain sittemmin omakseni, mutta kone on kuitenkin välillä ns.yhteiskäytössä ja tämä tauko oli juurikin sen takia, mutta nyt kone on kotiutunut. Voi että mistä sitä oikein aloittaisi tämän postauksensa?? No ainakin kuulette yllättävästä luontokokemuksestani...


No aloitetaan tästä päivästä, joka oli mitä mainioin ulkoiluun, kertakaikkisen ihana ja kellothan siirtyivät ehkäpä jopa viimeistä kertaa tunnilla taaksepäin viime yönä ja jotenkin tänään onkin ehtinyt yhtä ja toista puuhastella. Eilen kävin vielä keräämässä askartelumateriaaleja jouluaskarteluihin metsästä ja siivosin loppuun terassin talvea varten ja tänään sitten aamupäivällä sain vihdoin tehtyä etupihan ruukkuihin syys/talvi istutukset, sillä eilen keräsin myös syyskrysanteemit poisruukuista ja tänään tilalle pääsivät Callunat ja mustikanvarvut, minun puolestani talvi saa tulla ja eilen oli ainakin täällä kovin syksyinen ja kova tuulinen päivä. Tänään ripustin myös linnuille talipallot.Työnhaku rintamalle ei kuulu mitään uutta...sitä odottelua, joka ei ole lajini;) Eniten juurikin"nyppii" odottelu ja toivon, että tulevalla viikolla löytyy mielenkiintoisia ja hyviä haettavia paikkoja. Ajatella kuulkaas alle 2 kuukautta jouluun...tiedän, että tämä joulusta jutustelu ärsyttää monia, mutta minähän olen tunnetusti jouluihmisiä, tosin en itsekään pidä liian aikaisin hössötyksen aloittamisesta, mutta olen minä ostanut jo glögiäkin, mitäs siihen sanotte??Mutta, mutta en ole vielä kuitenkaan korkannut glögikautta, mutta pitää varautua ajoissa.Viime viikolla tuli yhtenä iltana käytyä ystävättären kanssa iltakävelyllä Espoon Keskuspuistossa, ehdimme vielä valoisaan aikaan paikan päälle, ennen kuin pimeys laskeutui, onneksi kävelyreitti oli valaistu. Ehdin onneksi napata pari kuvaa kauniin lammen rannalta, haluan joskus kyseiselle ulkoilualueelle uudemmankin kerran.

Tämän päiväisen ulkoiluni kruunasi tapahtuma mitä en ole koskaan aiemmin kokenut, enkä luultavasti tule koskaan uudelleenkaan kokemaan!!Nimittäin luulin, että jonkun ulkoilijan koira ryntäsi innoissaan läheltäni mereen syksyn viime uinneilleen, vaan eipäs ollutkaan koira,  vaan kauris!! Olin niin hämmentynyt kun havaitsin melkein vieressäni liikettä, etten saanut tarpeeksi nopeasti kameran asetuksiani edes säädettyä, kun kauris kroolasi jo hurjaa vauhtia kohti avomerta.


Siellä se nyt menee...Horisonttikin on ihan vinossa, kun kuvaaja vaan yritti ikuistaa kauriin uinnin!
 


Nämä kuvat ei nyt ole kovin kummoisia, mutta tuo musta piste on se kauris meressä!! Tästä kauriilla olisi ollut vielä lyhyt matka rantaan, mutta se seurasi kuitenkin sinnikkäästi venettä...


Mietin huolestuneena, että miten kauris jaksaa uida, nimittäin se todella ui kovaa vauhtia yhä vain kauemmas ja kauemmas rannasta ja lähti seuraamaan jo moottorivenettä, mikä hidasti kun huomasi kauriin. Seurasin silmä tarkkana kauriin uintia ja toivoin, että se jaksaa uida rannalle, en kuitenkaan tiedä miten sen kävi, sillä en enää erottanut episodin loppua, mutta uskon ja toivon sen selvinneen kuivalle maalle uupuneena, mutta selvinneenä uintireissustaan. Mikä lie sen pelästyttänyt, niin että päätyi hädissään mereen?


Mitenkäs teillä on kulunut viime viikko sujunut ja onko suunnitelmia jo marraskuulle? Minä lähden loppuviikosta käymään maaseudulle, mitään sen kummempia suunnitelmia ei ole...ainakaan vielä;)

 Huomenna sitten vähän kirppislöytöjäni, hyvää viikon alkua!

4 kommenttia:

 1. Toivotaan kovasti että juuri sinulle sopiva työ löytyisi, peukut on niin pystyssä♥ Oho..no olipas siinä yllätys, olisiko tuo kauris parka säikähtänyt jotakin, ettei vaan kukaan ollut kintereillä. Onhan niillä toki paksut turkit suojana, vaan mahtaa olla himpun kylmää tuo vesi...hyrr:) Meillä oli tänään niin vilakka päivä ja tuuli navakasti, ettei tehnyt mieli pistää yhtään nokkaansa ulos vaan shaali vetää vaan tiukemmin ympärille ja takkaankin mieluusti tulet:) Leppoisaa lokakuun loppua♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon Päde, sitä minäkin toivon!Meillä tuo eilinen päivä oli tosi kaunis , ei ihan lämmin, mutta paljon lauantaita parempi, eikä enää tuullut edes kovaa. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ota nyt kaikki irti myös työttömyyden mukanaan tuomasta ajasta!!! Olen varma siitä, että joku paikka sinua odottaa. Olen siis ollut itse viikon lomalla ja nauttinut pitkistä aamuista ja päivistä, jotka saa käyttää mihin vain. Monta asiaa jäi vielä tekemättäkin ja sen vuoksi olohuoneemme on kaaoksen vallassa, kun hinnoittelen kirpputorille kamaa minkä kerkeän. Sain pöydän vasta ensi viikonlopuksi. Mutta tänään siis illaksi töihin.

  VastaaPoista
 4. Niin olen yrittänyt juuri tehdä;)Ja uskon kyllä että joku paikka minulle aikanaan löytyy.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos