Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 15. lokakuuta 2018

Syysviikonloppuna mökillä

Onpas ollut vauhdikas viikko, joka Tukholman reissun jälkeen eteni kohti mökki viikonloppua. Mökille piti tosiaankin mennä syyshommiin jo viime viikonlopulla, mutta silloisen flunssailumme takia päätimme siirtää sen nyt tälle viikonlopulle ja olikin kertakaikkisen upea syyssää! Lähdimme lauantaina ja aloitimme oikeastaan sillä, että teemme sen mitä valoisaan aikaan ehdimme. Nurmikko tuli ajettua vielä ennen talven tuloa, Kävimme myös hautausmaalla viemässä syysistutuksen sinne ja istutimme kanervia myös iloksi äidilleni.


Tällä mökkireissulla oli myös tyhjennettävä jo saunasta vedet ja ulkoa vesitynnyrit, ennen kuin tulee pakkaset. Lämmitimme kuitenkin illalla vielä saunan ja ripottelimme pihaan, saunan pukuhuoneeseen ja saunaan kynttilälyhtyjä, mikä tunnelma saunoa kynttilänvalossa!! Sauna ei nimittäin edes ole valaistu. Kyllä se vaan niin on, että ei ole mökkisaunan löylyjä ja tunnelmaa parempaa.


Tänään siistimme kukkapenkkejä, istutimme pioneja, laitoimme puutarhakalusteet varastoon, niin ja poistimme sen kesällä kiusanneen ampiaispesän sieltä mökin liiteristä;) ihailimme ihanaa säätä ja upeaa ruskaa. Suunnittelimme ensi kesälle jo monia puuhia ja veimmekin tällä reissulla paljon lisää tavaraa mökille kevättä ja ensi kesää ajatellen. Keväälle riittää pensasaitojen ja pensaiden leikkuita. Kasvimaiden ja kukkapenkkien uudistamista. tänään kurkkasimme myös kesällä kuivuneeseen kaivoon, eipä se näky kyllä naurattanut...vettä ei ole edelleenkään kaivossa!!Mökillämme on joskus vuosia, vuosia sitten ollut myös soutuvene, mutta nyt olemme ilman venettä ja sekin on haaveissa saada kenties jo ensi kesälle, järvellä on kivoja pikkusaaria jonne olisi kiva päästä retkelle ensi kesänä ja käydä vaikka mato-ongella tai ihan vaan huvikseen soutelemassa ja lumpeita ja ulpukoita ihailemassa. Haaveilimme tänään jo ensi kesäksi samanlaista kesää, kuin mistä saimme tänä vuonna nauttia. Mietimme, että olisi kiva hankkia mökille myös aurinkotuoleja, vanhan-ajan lepolassen tai baden badenien tapaiset kelpaisivat hyvin...kuten huomaatte näin lokakuulla on hyvä alkaa jo haaveilemaan ensi kesästä;)

 
Onneksi mökkeily kiinnosta jo perheemme nuorisoakin, on kiva kun on paikka jossa voi viettää viikonloppuja ja tuoda joskus omia kavereitaankin viikonlopunviettoon. Itselleni on tärkeää, että melko pitkän mökin hiljaiselon jälkeen se on taas otettu uudelleen käyttöömme ja mikä toinen kiva juttu on se, että oma äitini asuu siis pihapiirissä joten aina mökkeillessämme pääsemme myös auttelemaan häntä.


Jostakin syystä puhelimella ottamani kuvat eivät latautuneet, joten illan tunnelmalliset kuvat jäivät nyt tästä postauksesta uupumaan, kokeillaan josko seuraavaan onnistuisi saada nekin mukaan;)

2 kommenttia:

  1. Vau, ajattelet jo tulevaa kesää! Itseltäni ei taida ihan onnistua. Olen sellainen päivä kerrallaan tyyppi! Ihanat syksyiset kuvat!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!Joo mä kyllä suunnittelen joitakin asioita jo etukäteen.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos