Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Sumuinen päivä

Meillä täällä pääkaupunkiseudulla on tänään ollut sumuinen päivä, päätin lähteä kävelylle ottamaan vielä niitä viimeisimpiä tämän syksyn ruskakuvia ja taltioimaan aina yhtä mystistä usvan/sumun peittämää maisemaa. Merenrantaan päästyäni näkyvyys ei ollut kovin hyvä, sillä melko sankka sumu oli kietonut maiseman mystiseen syleilyynsä ja ilma oli kostea. Ranta oli täysin autio, lukuun ottamatta rantavahti variksia joiden ainoa työ tänään oli vahtia rannan tuntumaan rakennettua hiekkalinnaa.

 


Tänään kieltämättä oli ilmassa ripaus haikeutta...luonto alkaa todenteolla valmistautua jo talveen, vaikka luonnon värikartassa vielä on runsaasti ihania syksyn sävyjä, on siellä jo paljon myös syvempiä sävyjä havaittavissa. Tykkään itse syksystä ja ulkoilu happirikkaassa kosteassa syyssäässä on mukavan rentouttavaa.
Saa nähdä milloin meille sitten sataa ensilumi ja millaisen talven saamme? Meillä vuodenajat pitävät huolen siitä, että maisema vaihtuu aina siirryttäessä vuodenajasta toiseen ja jokaisessa vuoden eri vaiheessa on mielestäni kyllä se oma ainutlaatuinen viehätyksensä, niin tässä hieman haikean melankolisessa syksyssäkin. 
Myöhemmin iltapäivästä sää kirkastui ja aurinko alkoi paistaa kauniisti, syysyönä sanotaan voivan olla montaa eri säätyyppiä, mutta niin näemmä syyspäivänäkin.
  
Kohta saadaan varmaan jo myös viileneviä päivä -ja yölämpötilojakin ja lehdet joita vielä paikoitellen puissa on runsaasti, tiputtavat viimeisimmätkin ja sitten on tämä tämän vuoden upea ruska ohitse, eli nyt kannattaa siitä nauttia, kun vielä voi!!
 


 
Vuodenajat ilomme!!

 
 

2 kommenttia:

  1. Väistämätön on edessä, talvi. Jos on kohtuudella lunta ja pakkasta siinä -10 C, ei hätää mitään! Niin se vaan ei yleensä mene...No, on talvessa puolensakin, jään niitä nyt miettimään! :)

    VastaaPoista
  2. Hurmaavia kuvia! :) Toivottavasti talvesta tulisi luminen ja kylmä, pikkupakkaset ovat kivempia kuin loska-/räntäkelit.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos