Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 20. lokakuuta 2018

Ruskasta nauttimista viikonloppuun

Kivaa lauantaita vaan kaikille, minä lähdin taas tavoilleni uskollisesti ulkoilemaan heti aamusta, kun oli lupailtu vähän huonoa keliä tälle päivälle, niin ajattelin että jos alkaa sataa, niin menen ennen sateen alkamista.Vaan eipä ollut sateen vaaraa edes, aurinko yritti sinnitellä pilviverhon läpi ja sää oli ihan kelpo ulkoiluun ja kuvaamiseenkin. Ei tämä nyt eiliseen huippu ihanaan syyspäivään verrattavissa tietenkään ollut, mutta muuten ihan mukiinmenevä ja minun kohdallani on kyllä ihan selvää, että kaipaan selvästi sitä luonnossa liikkumista, se vaan on niin mukavaa;)

 
Villiviini on yksi lempparikasveistani, varsinkin näin syksyllä ruskan aikaan!


Mietin hetken aamulla, että minne päin lähtisin ulkoilemaan, mutta tänään päätin jäädä suhteellisen lähelle tavallisia reittejäni, mutta ikään kuin toiselle puolelle rantaa, missä on myös kivoja kävelyreittejä, mutta myös kävelyteitä ja pilkuja veden läheisyydessä. Sain sellaisia kuvia mitä kai lähinnä lähdin ottamaankin, niin no, sitä ruskaa vieläkin, niin hieno se on tänä vuonna, että kelpaahan sitä nyt kuvata. Rannassa sorsat ja joutsenet olivat ihan kesyjä ja kun huomasivat minut kameroineni, niin ne uivat tosi pian aivan kuin kuvattaviksi ihan "tyrkylle" aivan viereeni, eivät pelänneet sitten yhtään.
 
Vaikka ruska on hieno, eikä siihen edes ehdi kyllästyä, niin oli silti mukava huomata luonnossa vähän muutakin, vaikkapa senkin, että lumimarjassakin on marjat, ruusut kukkivat yhä aika kauniisti ja sieniäkin on metsässä. Ruskaiset puut luovat vedenpintaan upeat heijastukset. Kävin venekerhon rannassa katselemassa miten veneilijät olivat valmistaneet veneensä talveen ja miten melontakeskus oli jo hiljainen, ilokseni huomasin, että samasta rannasta voi vuokrata kaupunki soutuveneitäkin, sitä en ollut huomannut kesällä lainkaan, vaikka samaisella rannalla kävinkin, tosin silloin mielessäni oli se melonta, joka nyt sitten kuluneelta kesältä kuitenkin jäi ensi kesälle;)
Vaan onhan se kauneuskin katoavaista, alkaa osa kukinnoista jo lakastuakin
 

 
 


Mielessäni kävi ajatus myös siitä, että onneksi mökillä tuli käytyä ja tehtyä ne syyshommat, jospa ne pakkaset ja ensi lumikin sieltä kuitenkin pikapuoliin jo tulisivat. Vähän kävi mielessäni sekin, että jos maa ei ehdi ennen seuraavaa käyntiä jäätyä, niin viime kerran pionien kaveriksi olisi kyllä kiva laittaa muutamia kukkasipuleita kevään iloksi vielä kukkapenkkiin sinne mökille, no katsotaan vieläkö ehtii?


 
Vielä on veneitä vesillä, mutta moni on jo ennakoinut talven tuloa ja laittanut veneensä talviteloille pressun alle, odottelemaan taas ensi kevättä!


Mitenkäs siellä on lauantaita vietetty, onko syyshommat jo tehty? Meillä on mökillä ja pihapiirissä melkoisesti lehtipuita ja sen mukaisesti aina syksyisin sitten myös lehtiä, mutta päätimme, että koska vielä oli paljon lehtiä puissakin, niin emme ryhtyneet haravoimaan, vaan jätimme sen homman suosiolla kevääksi ja osa saa maatua ravinteiksi maahan;)


Mukavaa viikonlopun jatkoa!!


1 kommentti:

  1. Mies hoiti sitten haravoinnin, tosin vielä ehtisin mukaan, sillä kyllä niitä lehtiä riittää! Näin Tammelassa eilen sellaisen määrän kurkia ja joutsenia pellolla, että ikinä nähnyt kerralla! Harmittavasti ei ollut pitkää putkea mukana. Jos huomenna vielä kerran kameran ulkoiluttamista, sillä sitten se loma oli siinä! Ihana ja ikimuistoinen!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos