Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Päiväkävelyllä kauniissa Helsingissä

Eilinen ei sitten mennyt kuitenkaan lopulta ihan niin, kuin olimme suunnitelleet, nimittäin mökkireissua ei päästy tekemään, sairastumiset vaivasivat ja jouduimme siirtämään reissua, katsotaan jos ensi viikonlopulla olisi parempi onni. Eihän siinä sitten muu auttanut, kun tehdä lauantaille ihan uudet suunnitelmat ja päätimme lähteä päiväkävelylle Helsinkiin.

 
Uspenskin katedraalin pihalta sai hyvin ikuistettua myös kauniin Tuomiokirkon

 
 
Minä tykkään aina lähteä vaeltelemaan Helsingin keskustaan, sillä pääkaupunkimme on kaunis, arkkitehtuuri, vanhat rakennukset, maisemat ja eri alueiden oma tunnelma viehättävät. Tähyilen talojen julkisivuja ja yksityiskohti; torneja, kulmia, värejä, muotoja, koristemaalauksia ja erilaisia ulokkeita, terasseja, parvekkeita ja porttikonkeja, ovia, ikkunoita ja portteja, valokuvaajan unelmia kaikki tyynni!.
Eilen kävimme tutustumassa ihan ensimmäiseksi Uspenskin katedraaliin, kylläkin vain ulkopuolelta. Upea punatiilinen kulta kupolinen kirkko sijaitsee Katajanokan kalliolla ja on rakennettu vuonna 1868. Kirkko on myös Pohjois-ja Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko.Tänne on ehdottomasti päästävä tutustumaan joskus myös sisätiloihin.


 
Matkamme jatkui kohti merellistä Katajanokkaa, ihastuin ikihyvikseni upeisiin rakennuksiin, joita sai ihailla ja kuvailla. Alueella on jukend-kauden edustavampia kokonaisuuksia. Kävelimme Kanavakatua, missä on vanhoja varastorakennuksia 1800-luvulta.
Katajanokalla sijaitsee myös Suomen jäänmurtaja tukikohta, missä niitä huolletaan ja ylläpidetään. Jäänmurtamisen lisäksi niitä voidaan hyödyntää öljyntorjunnassa. Suomi on jäänmurron edelläkävijä maa, aluksiamme on käytetty Alaskaa ja Grönlantia myöden.

 
Näin komeaa silmäruokaa löytyi kanavakadun varrelta

 
 


Komeita nuo jäänsärkijät rivissä kyllä ovat!


 
 Näin kauniilta näyttää Helsinki! Vai mitä mieltä olette? Kuvia tuli taas melkoinen määrä räpsittyä ja kuvia olisi niistä hyvin riittänyt ja riittää useampaankin postaukseen.Nämä lamput oli jotenkin kaikessa karuudessaan myös jotenkin viehättävät ja ansaitsivat siksi tulla kuvatuiksi!
Ovathan nuo vanhat arvorakennukset nyt ihan toista maata kuin nykypäivänä rakennettavat betonielementtitalot! Kanavarannassa oli vielä paljon toinen toistaan upeampia moottori-ja purjeveneitä vesillä ja nautittiinpa siellä jonkun kannella syyspäivän piknikkiäkin vielä, ennen veneen talviteloille laittoa.

1 kommentti:

  1. Harmi että suunnitelmat muuttuivat, vaan kivoja on tuollaiset päiväkävelytkin:) Upeita kuvia olet ottanut ja niin hienoja rakennuksia♥ Minustakin nuo vanhat kauniit rakennukset on paljon hienompia kuin uudet ja mondernit:) Mukavaa syyspäivää♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos