Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 1. lokakuuta 2018

Mitä lokakuu voikaan tuoda tullessaan?

Lokakuun alkua nyt sitten vaan itse kullekin, tämä on minulle jonkun uuden alku ja innolla ja uteliaana katson mitä se tuokaan tullessaan. Ensimmäinen arkiaamu on nyt sitten takana päin, kun en herännyt kellon soittoon, enkä lähtenytkään töihin totutusti, Aamu oli kaunis auringon paisteinen ja ja vähän utuinen kuten voisi kai kuvailla tuntemuksianikin tästä aamusta. Olo oli vähän samanlainen kun aina ensimmäisenä loma-aamuna, tosin nyt ei kuitenkaan olla millään lomalla.Kiinnitin ostosreissulla käydessämme ehkä tavallista enemmän kuitenkin huomiotani muihin ihmisiin, jotka olivat päiväaikaan liikkeellä, Osa ostoksilla olijoista oli tietysti töissäkäymättömiä eläkeläisiä, sairaslomalaisia, vapaapäiväläisiä, vuorotyöläisiä, kotiäitejä/isiä ja työttömiä...pohdin heidän taustojaan ja syitä "joutilaana "ololle. Minäkin kuuluin siis tänään ja kuulun myös jatkossa heihin, joilla ei ole työpäivää, vaikka arkipäivä onkin, se tuntuu kieltämättä oudolta ja vielä aika vieraaltakin.


Olen ollut töissä ylioppilaskirjoitusten jälkeen koko ajan, lukuun ottamatta kahta äitiyslomaa...melkoisen rupeaman jo, mutta paljon on työvuosiakin vielä edessäkin päin, tai ainakin pitäisi olla, itse luotan siihen, että niin kyllä tulee tapahtumaan. En tietenkään ajatellutkaan, että heti tänä aamuna minulla olisi ollut valmis työpaikka jonne olisin kiiruhtanut.Optimistina uskon ja toivon, että ennen kuin vuosi vaihtuu olen viimeistään kirjoittanut teille postauksen, jossa voin ilolla kertoa uudesta työpaikastani.


Eipä sitä koskaan voi elämän käänteistä etukäteen juurikaan tietää, mitä fortuna tiellemme heittää? Nyt kävi näin, eikä se ole kenenkään syy, tällaista työelämä vain on. Lokakuu on alkanut ja syksy etenee vääjäämättä kohti talvea.Usein syksy voi tuntua vähän ankealta ja haikailee mennyttä kesää, mutta värikäs, kuulas ja aurinkoinen, välillä sateinenkin syksy voi olla kaunis ja mukava, jos niin vain haluaa ja päättää. Epämieluisiin ja ikäviin tunteisiin ja ajatuksiin ei kannata jäädä vellomaan, ne syövät energiaa ja tekevät olotilasta tunkkaisen, äksyn ja apean.


Mukavaa lokakuun 1. päivän iltaa

2 kommenttia:

  1. Itse vietin alkusyksyn Indonesian lämmössä ja huomasin alkavani arvostaa Suomen neljää vuoden aikaa ihan uudella tavalla, kun kuumuus ja kosteus oli jokapäiväistä. Kotikelit iskivät päälle sadekuuron ja kirpeiden pakkasaamujen muodossa. On kuitenkin hienoa mennä ulos tietämättä täysin, mitä tällä kertaa on tulossa niskaan tai naamalle.

    https://aatenarikka.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. kiva kun löysit blogiini ja mikä mukavinta jätit vielä kommenttisikin, kiitos siitä;)Ulkomailla oleilun jälkeen osaa kummasti nauttia koto-Suomen vuodenajoista, siispä nautitaan niistä!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos