Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 4. lokakuuta 2018

Auringosta energiaa viileään syyspäivään ja ajatukset jo ensi kesässä

Jos eilinen oli sateinen päivä, niin tänään on sitten saanut nauttia kauniista aurinkoisesta syyspäivästä, joskin aika viileästä. Ja uloshan sitä oli lähdettävä, kun sääkin suosi, rannoille teki vähän mieli, mutta viileähkön päivän ja hienoisen tuulen takia en lähtenyt merenrantaan, vaan teimme päiväkävelyn lähialueella, piipahdimme kävelyreitin varrella olevalla toisella viljelypalsta alueella kuin missä aiemmin kävimme.
Vaikka päätin etten osta ainoatakaan sipulia tänä syksynä, niin ajatus muuttui matkan varrella, en tosin aio näitä tänne kotikukkapenkkiin laittaa, vaan vien nämä mökille, haaveissa ja ajatuksissa on pikkuhiljaa uudistaa mökin kukkapenkkejä ja olkoon tämä nyt sitten sen projektin alku.Ostin kaksi eri pionilajiketta, olisin halunnut myös tulppaaneja, krookuksia, narsisseja ja kenties muitakin kevätkukkasipuleita, mutta katsotaan löytyisikö niitä vaikka, mökkimatkan kauppareissun yhteydessä. Olen tästä ideastani nyt aika innoissani, ja toivottavasti saamme sipulit maahan ilman sadetta, nyt on kuitenkin hyvä aika ne sinne maahan jo laittaa.

Ostin myös muutaman Callunan ja Erican mökille vietäväksi, on kiva kun kesäkukkien tilalle on jotakin kivaa tilalle. Tämä mökin hyötykäyttöön otto aloitettiin nyt tänä kesänä oikeastaan pitkän hiljaisen kauden jälkeen uudelleen ja siitä minulla on aivan erityisen hyvä mieli.Veimme mökille tavaroita jo kesällä ja nyt tulevana viikonloppuna on tarkoitus mennä tekemään vähän haravointihommia, ja siis laittaa nuo kukkasipulit maahan, tyhjentää saunasta vedet ja käydä laittamassa mökki ikään kuin talviteloille, vaikka se on kyllä ollut meillä ihan talvikäytössäkin.
Ja viedä taas sinne lisää ensi kesän tulevaa oleilua varten tavaraa.
Ensi keväälle ja kesälle on mökkiin liittyen monia ajatuksia, pientä remonttihommaa, ulkoaluieden hoitoa(Kukkapenkkien ja kasvimaiden uudelleen laittoa, pensaiden ja puiden leikkuuta, kenties muutama uusi marjapensaskin) ja siellä oleilua ja jos satumme löytämään vielä sopuhinnalla sinne soutuveneen, niin ensi kesänä kyllä riittää puuhasteltavaa. Kuten olen teille blogiani pidempään seuranneille kertonutkin, niin itse olen siis viettänyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni lomat ja viikonloput juurikin tuolla kyseisellä mökillämme.Nyt tulevana viikonloppuna on kiva illan hämärtyessä lämmittää mökkikauden lopettajaisiksi sauna ja sytytellä kynttilöitä ja lyhtyjä pimenevään iltaan ja grillailla kenties tähtitaivaan alla, tällaisia suunnitelmia on tulevalle viikonlopulle.

 
 
Pirtsakkaa loppuviikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos