Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 9. lokakuuta 2018

Arjen piristykseksi Tukholmaan

Koska mä voin lähteä edulliselle Tukholman risteilylle keskellä viikkoa nyt, niin myös teen sen. Eli tänään iltalaivalla kohti iki-ihanaa Tukholmaa. Muistan miten nuorena tyttönä risteiltiin tyttökaverin kanssa ihmeellisille ostoksille Tukholmaan. Henkkaa ja Maukkaa tai Indiskaa ei tuolloin vielä tietenkään ollut edes Turussa ja kun sinne tavarataivaaseen pääsi, ei riemulla ollut rajoja...voi ei, tuntuu että niistä päivistä on kulunut jo ikuisuus ja niin niistä melkein tietysti onkin;)


Vuosien varrella on toki silloin tällöin tullut Tukholmassa käytyä ja aina sinne on kiva palata. Silti siellä pitäisi viettää aikaa enemmän, kuin vain päivä, jotta ehtisi koluta kaupunkia vähän enemmän. Häpeäkseni täytyy kyllä tunnustaa, etten ole käynyt edes kaikissa tutuimmissa ns.turistikohteissa, vaan yleensä kaupungissa tulee juurikin käytyä ostoksilla. Tukholma on trendikäs ja aina sieltä löytyy uusinta uutta. Muistan hassun hauskan tapauksen nuoruusvuosiltani liittyen juurikin Tukholman shoppailumatkoihin, tämä ei kuitenkaan ole omaan reissuuni liittyvä, vaan kaverien.Tytöt olivat siis käyneet Tukholmassa ostoksilla ja tuoneet uusinta uutta hiusmuotoilun saralta tuliaisina, eli koko kaveriporukka pääsi ihmettelemään ihka ensimmäistä kertaa hiusgeeliä, KYLLÄ, ihanaa vaaleanpunaista hyytelömäistä, hyvälle tuoksuvaa ihmeainetta hiuksiin!!Jota sitten tyttöjen kanssa saimme kovien ukaasien saattelemana pikkiriikkisen käteemme ja hiuksiin kokeiltavaksi!


Nykyään ei enää taida löytyä mitään noin "eksoottista" tuliaisiksi edes Tukholmasta, mutta uusimmat trendit taitavat rantautua pikkuisen aikaisemmin kuitenkin Tukholmaan vieläkin, ennen meitä Muistan myös Sergelin torin uskolliset uskonnollisen sanoman julistajat ja jo tuolloin samaisessa paikassa oleilleet huumehörhöt, jotka pyörivät vailla päämäärää huonossa kunnossa alueella. Bussissa näin ihka ensimmäisen bussikuskin turbaanipäähineessä, niinikään Tukholmassa. Ajatella ja elettiin kuitenkin jotakin 80-luvun puolivälin tienoota. Noinkin eksoottisia muistoja minulla siis liittyy Tukholmaan...eikä tässä vielä kaikki, muutama tuttava toi tietysti laivalta vielä tätäkin aiemmin tuliaisiksi ihania laivasuklaita, ne toki muistan myös.


Saapas nähdä mitä Tukholma tällä kertaa tarjoilee, kuten sanottu; toivottavasti mukavaa säätä ja kivoja kahviloita, hyvää ruokaa ja jotakin mukavaa kuvailtavaa, sekä löytöjä, se riittäisi minulle oikein hyvin. Vanha kaupunki jaksaa aina, viehättää ja jos sää on kiva, tulee varmasti käveltyä suhteellisen paljon. Helpoin tapa on ostaa jo etukäteen bussiliput ja hypätä heti satamasta bussiin ja huristaa keskustaan, mistä onkin sitten helppo lähteä kaupunkia katselemaan ja palata takaisin satamaan juuri sopivasti ennen laivan lähtöä.


Mukavaa päivää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos