Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 29. syyskuuta 2018

Yöpakkasta ja luonto alkaa valmistautumaan talveen

Vau miten kaunis lauantaiaamu ja yöllä oltiin käyty pakkasella, kävin pikku kävelyllä heti aamusta ja otin muutamia syyskuun lopun kuvia ensimmäisen pakkasyön jälkeen. viime viikonlopulla nähtiin tuomi joka kukki toista kertaa! Ja tänään törmäsin johonkin toiseen kukkivaan pensaaseen, aika jännää, että tänä vuonna monet kasvit ovat kukkineet tuplakukinnan upean kesän seurauksena. Aika uskomatonta, että ensi viikolla ollaan jo lokakuulla, miten nopeasti tämä syksy onkaan edennyt!?
Tänään oli hyvä sää tehdä vähän myös terassihommia, tyhjentää ruukut kesäkukkien jäännöksistä, siistiä terassia, viedä terassimatot ja istuintyynyt jo varastoon, mukavampaa kivassa syyssäässä, kuin viime tingassa tuulessa ja vesisateessa.

 
Päätin poiketa pitkästä aikaa tänään myös kirpputorilla. Olen varmaan joskus täällä blogissakin maininnut, että pidän erilaisista lyhdyistä ja aina syksyisin kun illat pimenevät ja joulunaikaan ne ovat mielessäni, tänään tein kivan löydön, vanhan näköiseksi käsitellyn turkoosin lyhdyn, joka lähti tietysti meille, sekä kivan merihenkisen tarjottimen, joka päätyy varmaan mökille, voi olla , että pidän siinä myös pöytäkynttilöitä, ja kesällä siihen on kiva laittaa vaikkapa päiväkahvit tai simpukankuoria ja kiviä ihan vain koristeeksi, no eiköhän sille käyttötarkoitus ja paikka löydy ennen pitkää.
 


En tiedä onko teistä kukaan huomannut tai vaikkapa itse osallistunut Rajala kameraliikkeen kursseille, sain viime viikolla mainoksen syksyn kurssitarjonnasta ja aika hyvältä vaikuttivat eri kurssien sisällöt; Oli pimeän kuvaamisen kursseja ja mm.ilmainen valokuvakirjan teon opastus kurssi, sekä ilta/yö kurssi, missä opeteltaisiin tähtikuvausta, kannattaa varmasti tutustua Rajalan kurssitarjontaan, ellei aiemmin ole tullut niitä huomanneeksi. Ja ainakin tuossa tähtikuvaus kurssilla oli mahdollisuus lainata kurssin aikana siihen soveltuvaa kalustoa  ja kuvauspaikalle oli mahdollisuus päästä kyydilläkin, ellei olisi omaa autoa käytössä. Olisi kyllä joskus hienoa päästä opettelemaan tuota pimeäkuvausta, viime viikollakin oli niin komea kuutamo, että hienoahan se olisi oppia kuvaamaan myös pimeässä hyviä kuvia.Mitenkäs siellä on vietetty tätä syyskuun viimeistä lauantaipäivää, täällä pääkaupunkiseudulla oli melko kiva sää, yksi ihan pieni iltapäiväkuuro tuli, joka oli kuitenkin ihan nopeasti ohi, kesti varmaan pari minuuttia ja sitten taas paistoi, mutta onhan ilma jo selkeästi syksyinen, mietin että mökille olisi kyllä kiva laittaa muutamia kukkasipuleita, kun sinne on mentävä kohta kuitenkin käymään, niin jos vaikka syysalesta saisi edullisesti sipuleita usein niitä on myöhemmin syksyllä alennetuin hinnoin puutarhamyymälöissä ja ihan marketeissakin, silloin kannattaa ottaa vaikka isompi satsi, ja istutella kevääksi kukkaloistoa.


Hyvää lauantai iltaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos