Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 15. syyskuuta 2018

Syksy ja hyggeily

Syksyinen lauantai, mielessä montaa tekemistä, mutta mitä valita...aamu näytti pilvisen harmaalta ja minä mielin ulkoilemaan ja kuvaamaan, kauppareissukin olisi hoidettava ja pyykkivuorikin odotti selättäjäänsä. Kompromissi on aina hyvä vaihtoehto, joten päätimme käydä kauppareissua ensin ja samalla reissulla minä sain napsittua kuvia ja kerättyä vähän syksyistä ilmettä kotia piristämään ja ihan ilmaiseksi luonnosta. 
 
Luonnossa onkin jo selviä syksyisiä merkkejä, sieniä työtyy maasta vähän siellä sun täällä, ruskaakin paikoitellen jo puissa, tammentehoja ja erilaisia kivan värisiä marjoja vaikkapa asetelmia koristamaan. Syksyyn kuuluu ulkoilun lisäksi myös hyggeilyä, kotona oleilua ja puuhastelua, tänään olisi ollut hyvä päivä istuttaaa kyllä vaikka sipulikukkia kevättä varten, mutta minulla on nyt tänä syksynä ainakin toistaiseksi ostoskiellossa sipulit;)Täällä roikkuu tummia sadepilviä taivaalla ja aurinkoa ei näy, mutta edelleenkin haluaisin lähteä edes pikku lenkille kameroineni, sillä huomisellekin on jo muita suunntelmia , joten luonnossa liikkumiselle ei taida jäädä oikein valoisaan aikaan enää huomenna aikaa.Tänään tuli sellainen  olo ensimmäistä kertaa oikeastaan tänä syksynä, että katselin pikaisesti neuleita kauppareissun yhteydessä, ihania värejä ja lämpimiä, pehmeitä neuleita, ja samalla mietin , että voi kun osaisi kutoa tai siis neuloa kuten nykyään kuuluu sanoa, mutta sitä taitoa ei minulle valitettavasti ole suotu. Pienenä äiti aina neuloi tumput, sukat ja villapaidat, -ja takit.Vaan eihän sitä koskaan tiedä vaikka minäkin vielä joskus innostuisin kärkikavennuksista, kirjoneuleista ja ties mistä palmikkoneuleista, ainakin ihailen muiden kädentaitoja tosi mielelläni ja ihastelen ihania lankavalikoimia.


 

Meren rantaan lähtisin tällaisena harmaanakin päivänä kuvailenmaan mielelläni, tuuli riepottelisi rantakoivuja ja laineet pärskisivat rantakiviin , tuuli tuivertaisi ja vesi roiskuisi. Syksyistä ja omalla tavallaan tietysti vähän haikeaa, mutta kyllä syksyssäkin on myös se oma viehätyksensä, vai oletteko samaa mieltä? Syksyssä minua viehättää myös luonnossa värit ja luonnon valmistautuminen talveen .En minäkään tietenkään pidä alituisesta sateesta päivätolkulla, mutta kyllä sateen ropina hetkellisesti kuunneltuna on jotenkin myös lumoavaa ja elosalamat tai syysukkonen mystisiä  pimeässä katseltuna. Pikkutyttönä ukkonen vähän pelotti, nykyään ei enää, mutta kyllä sitä jotenkin vaistomaisesti myös kunnioittaa...muistan lapsuudestani myös, että olin naapurissa maalla ja seinässä olevaa sähköjohtoa pitkin kulki pallosalama, olin kyllä niin pieni että voi olla, että tässä kohtaa menee muistini ja kuultu tarina tapauksesta itselläni vähän sekaisin.
En päässyt tänään kuvailemaan ulos luontoon pidemmälle,  kuin ihan kotinurkille, mutta ei sitä aina kovin kauas tarvitse lähteä löytääkseen kuvausaiheita.Täällä on tullut iltapäivästä lähtien melko hyvin vettä kuuroina ja nyt illalla yhtäjaksoisemmin. Minä tein pari pellillistä pizzaa ja aijon loppuillan ihan vaan hyggeillä.Mukavaa lauantai iltaa sinullekin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos