Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 22. syyskuuta 2018

Myrskyn silmässä

Etelään oli lupailtu yön aikana kovaa syysmyrskyä ja myöhemmin sen yltämistä koko Suomeen, vaan lauantai aamun sarastuttua ei ollut kovasta myrskystä minkäänlaista tietoa, yöllä näytti kyllä sataneen. Päätettiin kuitenkin  lähteä katsomaan säätä uhmatenkin meren rantaan myrskyä.Välillä aurinko paistoi, välillä tuli pieni kuuro vettä ja tuuli melkoisesti ja taas paistoi, tyypillinen syyssää, jatkoimme kohti myrskyn silmää... 

 
 
Askeleet siis kohti Kaivaria ja mattolaituria, puiston halki ja kallioille merelle tähystelemään, tyrskyääkö meri, näkyykö vaahtopäitä? Kauempana merellä näytti olevan kyllä vähän vaahtopäitä ja kyllä kallion laella kieltämättä tuuli ja uskokaa tai älkää; tuomi oli täydessä kukassa syyskuun 22. päivänä, kyllä!!Kaivopuiston tähtitornilta oli kyllä huikeat näköalat, ruskakin alkaa jo näkymään luonnossa. Mutta se myrsky, sitä ei näkynyt, ehkäpä hyvä niin, oli mukavampi ehkä kuitenkin kävellä tuulessa, kuin missään syysmyrskyssä.

Meillä on vieras ja päätimme näyttää hänelle myös Helsingin vanhan kauppahallin ja kyllähän sitä kehtaa ulkomaalaiselle esitellä, lohisoppaa, poroa, lohta ja tyrnituotteita ja paljon muuta erikoista ja jopa ehkä eksoottistakin oli tarjolla ja paljon vielä turistejakin Helsingin hallia ihastelemassa.Kauppatorilla myyntipöydät notkuivat syysherkkuja, kotimaisia omppuja, mansikoitakin vielä?, sieniä, juureksia, vihanneksia, marjoja ja kukkia,

Itse tykkään kovasti Kappelista ja päätimme pistäytyä siellä päiväkahveilla, se osoittautuikin hyväksi ideaksi, sillä siellä istuskellessamme tuli taas kuuro vettä. Jatkoimme Espan puiston kautta kohti ydinkeskustaa ja Kampin Narinkkatorilla olikin kansainväliset markkinat ja eikun pistäytymään vielä sielläkin.

 
 


Myrskyn silmään emme kaupunkikierroksellamme eksyneet, mutta muuten sightseeing oli kiva syyslauantain viettotapa. Helsingin arkkitehtuuri on kyllä kaunista, usein ei vain tule kiinnittäneeksi edes upeisiin vanhoihin rakennuksiin huomiota, mutta tällä kävelykierroksellamme silmään pisti useampikin ihana yksityiskohta. Syyskuu on ollut niin lämmin vielä, ertä monin paikoin puistoissa ja muissa istutuspaikoissa kukat kukkivat vielä tosi kauniisti.

 
 

 
 
Mauri  ei sitten näyttänyt ainakaan pahimpia puoliaan tänään meille, ei myrskyn silmää, vaan oikeastaan aika hyvän syyspäivän.
  
Ihanaa viikonlopun jatkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos