Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 17. syyskuuta 2018

Messuilta ideoita hakemassa

Eilen tuli käytyä ystävättäreni kanssa Habitaren huonekalu, sisustus-ja design messuilla Helsingin messukeskuksella. Messut alkoivat jo viime torstaina ja jatkuivat siis sunnuntaihin asti. Menimme messuille alku iltapäivästä, jolloin ihmisiä oli kyllä melkoisen runsaasti, mutta iltapäivän kuluessa ihmisiä alkoi olla jo hieman vähemmän, eikä ollut mitään ns.ryysistä vaan saattoi rauhassa kierrellä ja pääsi hyvin katselemaan.


Moni käy messuilta hakemassa ideoita kotiinsa ja katselemassa viimeisimpiä trendejä. Olipa sitten kiinnostunut muotoilusta, tilasuunnittelusta, antiikista, vintagesta, sisustamisesta, tai vaikkapa hankkimassa kotiin uusia huonekaluja saa messuilta varmasti vinkkejä kaikkeen tuohon. Minä ja ystävättereni emme kierrelleet mitenkään järjestelmällisesti alueella, vaan ihan fiilispohjalta ja pysähtelimme siellä mikä tuntui kiinostavalle tai mielytti vain puhtaasi tavalla tai toisella silmää.


Avotakan toimitus valitsi messuilta 10 upeinta tuotetta ja yksi niistä oli Teemu Järven komea karhu seinävaate  tussipiirustus kankaalle toteutettuna. Messuilla näkyi muutenkin paljon Suomen luonnoneläimiä eri tuotteissa mm. pannunalusissa, leikkuulaudoissa, tyynyissä, tauluissa, purkeissa yms. Eri näytteille asettajia oli tietysti runsaasti  mm Marimekko, Vallila, Isot huonekaluliikkeet, valaisimia valmistavia yrityksiä mutta myös esim. Virolainen sohvia valmistava yritys, ihan vain pari mainitakseni.Tarjolla oli myös luentoja ja erilaisia työpajoja. Näytillä oli myös Iskun osastolla Lauri Ylösen (Rasmus)suunnittelema sohva.

 
 
Erilaiset lyhdyt, heikkouksiani

 
Oli myös antiikki ja vintage myyntitapahtuma ja jotakin audiovisuaalisuuteen liittyvää, joka meiltä tosin jäi katsastamatta. Ihania jouluisia juttujakin oli muutamalla näytteilleasettajalla, eikä niitä tietenkään jouluihminen edes näin syyskuulla voinut sivuuttaa;) Sivuutimme myös tilaihmeen pieneen pieneen tilaan mahdutetun täydellisen kylppärin, jossa oli kuivausteline, pyykinpesukone allaskaappi, peili käsienpesuallas, suihku, jossa oli suihkuseinät ja pisteenä iin päällä punaiset yksityiskohdat, todellinen tilaihme, harmi ettei siitä tullut napattua lainkaan k,vaa, Moni muukin pieni oivallus tai idea jäi kuvaamatta, mutta onhan messuilla aina paljon hauskoja , erikoisia, omaperäisiä ja huippukalliita, outoja, erikoisia, ihania ja vaikka minkälaisia tuotteita...Mielestämmemessuilla kannatti käydäja  ihan viimeiseksi kiertelimme katselimme design luomuksia; juhlamekkoja , joista löytyikin ihania malleja. Kävitkö messuilla tai oletko käynyt niillä joskus aiemmi?  Minulla edellisestä käynnistä oli ehtinyt kulua 3 vuotta.


Tykkään kovasti itämaisista matoista, niitäkin oli messuilla näytillä ja myynnissä


Tässä varmaankin viiniharrastajien unelmanurkkaus:)
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Enpä ole käynyt ikinä sisustusmessuilla. Siitä tietää, että on kohtuullisen vanha kun uusintoina tulee niitä tavaroita, joita on ensi kertaa esitelty ja siis elänyt sen ajan! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos