Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 25. syyskuuta 2018

Lounastreffejä ja huomaavaisuutta

Kivaa tiistaita vaan ihan joka iikalle;) täällä on päästy nautiskelemaan jo viime viikolla lounaskutsuista ja sama meno jatkuu näemmä tälläkin viikolla, kun ihanat työkaverit haluavat käydä kanssani lounastauolla syömässä. Olen varmaan jo täällä blogissakin kertonut miten kovasti on menneinä viikkoina lämmittänyt ihmisten huomaavaisuus, tarkoitan sellaista kivaa välittämistä ja juttelemaan tulemista, ihan aidosti kysymään miltä susta tuntuu, oletko hakenut uusia työpaikkoja, oletko miettinyt mitä teet kun ensi viikolla et enää tulekaan töihin ja miten paljon olenkaan saanut ihania kannustuksia, ja kaiken hyvän toivotuksia työnhakuun ja ennen kaikkea minua on lämmittänyt se, että he joiden kanssa olen työskennellyt pitkään uskovat siihen , että minä työllistyn ja saan omalla asenteelleni ja positiivisuudellani varmasti ennen pitkää kyllä töitä. Kyllähän se tuntuu kivalta, että minuun uskotaan ja olen heidän mielestään hyvä tyyppi ja asenteeni on kohdillaan, kukapa ei kehuista pitäisi?

 
 

Onhan sillä iso merkitys kun  työyhteisöstä osa saa kuulla, että työt loppuvat, se vaikuttaa ainakin hetkellisesti tietysti koko työyhteisöön, luo epävarmuutta ja hämminkiä, kukin tulee varmasti miettineeksi, että onko tämä alku jollekin isommalle muutokselle, onko odotettavissa lisää työpaikkojen häviämisä ja työttömiksi jääviä? Sitä kukaan tuskin osaa tässä kohtaa vielä sanoa...eihän tänä päivänä kovinkaan moni voi luottaa siihen, että saisi nykyisestä työstään jäädä joskus eläkkeelle, Nykypäivänä vuokratyöpaikat ovat arkipäivää, kuten myös määrä- ja osa-aikaisuus, ei enää juuri ole parinkymmenen vuoden työuria samalla työnantajalla ja vaikka uusia työpaikkoja viime vuoteen verrattuna on tullut paljon lisää, tulee myös uutisia irtisanomisista , viimeksi tänään Osuuspankin uutisista olemme saaneet lukea. Kun itse sain tietää asiasta tai kuten osasin ounastella, että näin luultavasti tulee käymään, niin osasin omasta mielestäni suhtautua asiaan yllättävänkin rauhallisesti , olin ennakoinut ja varautunut uutiseen ja aavistelin jo paljon ennen ilmoitusta näin tapahtuvan. Se miten tällaiseen uutiseen itse kukin suhtautuu riippuu monista osatekijöistä ja kunkin omasta persoonasta. Kokeeko tulleensa väärinkohdelluksi, huonoksi työntekijäksi tai olettaako asian johtuvan omasta persoonasta työpanoksesta tai jostakin muusta henkilökohtaisesta asiasta. Myös sillä miten asia työntekijöille ilmoitetaan on iso merkitys ja miten ketäkin työyhteisössä kohdellaan. Monilla työnloppuminen on iso kriisin paikka ja luo tulevaisuuteen ison "mörön", huoli tulevaisuudesta painaa kiviröykkiön tavoin harteita ja asia vaivaa öisin ja on mielessä ensimmäiseksi aamulla.


Nykyään on useilla yrityksillä tällaisten tilanteiden varalle erinäisiä toimintatapoja, miten vaille työtä jääviä parhaiten autetaan uuteen alkuun ja miten heistä huolehditaan. Meistä useimmat kuuluvat liittoihin tai kassoihin, joiten täysin "puille paljaille" harva enää tänä päivänä jää, lisäksi voi olla erinäisiä työnantajien tarjoamia tukipalveluja joksikin aikaa, kuten itseni kohdallakin onneksi on, näin ei kuitenkaan kaikilla aloilla tai työpaikoilla ole. Kun ei ole kyse irtisanomisesta tai lomautuksesta, niin silloin kyseiset tukitoimet astuvat voimaan ja niiden turvin voi ottaa edes jonkin aikaa vähän stressittömämmin ja kohdistaa oman energiansa uuden työhakuun tai miettimällä mitä tästä eteenpäin ja millaisia mahdollisuuksia minulla on.


Tällaisia ajatuksia täällä mielessä tänään ja huippu hyvällä fiiliksellä käyty tänään hyviä keskusteluja työkavereiden kanssa ja siis nautittu maittava lounas, ei hullumpi tiistai siis laisinkaan. Minkäslaista tiistaita siellä on vietetty?

2 kommenttia:

  1. Voi vaan kuvitella kuinka raskasta se työnteko on kun tietää ettei työt jatku:( Mutta olihan ihana kuulla että teillä on noin lämmin ja välittävä työyhteisö..se on iso onni♥ Yhdessä kun tehdään kauan töitä niin kyllä siinä oppii tuntemaan toisensa ja se tosiaan on aina kiva kun saa kaunista palautetta ja kannustusta! Kaunista syksyn aikaa sinne. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja kovasti toivotaan että kaikille uusi työ löytyy jossa viihtyisi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde!Minulla on kyllä ollut ihanat työkaverit ja työyhteisö, olen myös tykännyt työstäni ja se todellakin on iso onni! Toivottavasti tällainen onni löytyisi myös aikanaan sitten uudessa työpaikassa.

      Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos