Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Kuuletko kutsun?

Ulos minun mieleni tekee, sillä vaikka syyskuinen sunnuntai ei ainakaan heti aamusta tarjoile ehkä ihan sitä parastaan, niin ei myöskään pahintaan, sillä ei sada, ei edes tuule kovin, joten ei kuin matkaan. Luonto on niin tärkeä minulle, että en tiedä miten tulisin toimeen ilman, että pääsisin sinne kävelemään kameroineni, vaikka ilma täällä tosiaankin on pilvinen, niin ei se minua haittaa, tarve ulkoiluun on voimakas ja aijon lähteä taltioimaan syyskuun tunnelmia ja nuuhkimaan ilman pikkuhiljaa valmistautumista kohti tulevaa talvea.Eikös muutos säätiloissa ole juuri tänä viikonloppuna tapahtumassa, voi miten olemmekaan tänä vuonna saaneet nauttia pitkään jopa liki parinkymmenen asteen lämpötiloista vielä näin syyskuun loppupuolelle asti!


Meille suomalaisille, kuten toki monille muillekin luonto on niin tärkeä elementti, että sitä osaa kyllä arvostaa ja kunnioittaa. Luonnon merkitystä ihmisen hyvinvointiin on tutkittukin ja sen vaikutus on kiistaton .Luonnossa liikkuminen, sn äärelle rauhoittuminen, sen katseleminen ja kuunteleminen rauhoittaa ja poistaa stressiä. Se kuuluu meille ihan jokaiselle ja siitä pystyy nauttimaan jokaisen vuodenaikana ja täysin ilmaiseksi. Minua ei yllätä yhtään se, että ihminen joka asuu vaikkapa suurkaupungissa, missä luonto ei konkreettisesti ole läsnä, niin ihminen joka pääsee luonnon helmaan sellaisesta ympäristöstä ihastuu siihen ikihyvikseen.

 
 

On kuitenkin hyvin huolestuttavaa miten luontoarvoja ja luontoa ei ymmärretä kaikkialla vaalia. Alkuperäiskansojen ja monien eläin, sekä kasvilajien elinympäristöä tuhotaan säälimättä, eikä ymmärretä tekevämme samalla lopullista ja jonkin ainutlaatuisen tuhoa, jotakin sellaista, mikä ei enää milloinkaan palaa ennalleen .Luonnonrikkaudet eivät ole ehtymättömiä ja ilmastonmuutos on tosiasia, itsekunkin olisi joskus hyvä pysähtyä miettimään omiakin luontoarvojaan. Kauanko meillä vielä on puhdasta luontoa jäljellä, entä seuraavilla sukupolvilla?
Maailmassa on ihan huikean hienoja ja ainutlaatuisia paikkoja, kasveja ja eläimiä ja yhä vielä niitä onneksi löydetään myös lisää. Varmaan kukaan ei ole välttynyt kuulemasta tai lukemasta esim.merien saastumisista tai niissä lojuvasta muovijätelautoista, metsiin viedään jääkaappeja, akkuja ja syövyttäviä nesteitä, niitä upotetaan jopa vesistöihin, Meistä ihan jokaisen pitäisi aidosti olla huolestuneita siitä mitä omilla toimillamme saamme oikein aikaan!! Omaa käyttäytymistään voi ja pitää korjata,  jos toimii luontoa kohtaan välinpitämättömästi, jos haluamme jatkossakin nauttia luonnon monimuotoisuudesta.


                                  Kuuletko sinä luonnon kutsun, puhutteleeko luonto sinua?


2 kommenttia:

  1. Olen hieman pettynyt kun mies ei innostunut lähtemään minnekkään! Olin niin ollut toiveissa, että joku luontoretki olisi tehty. Kävin tietysti lintutornilla, mutta eihän se sama asia ole. No, viikon päästä toivon mukaan on saanut olla luonnossa enempi kun tarpeeksi! Hyvää tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, samoin sinne! Toivottavasti retkestäsi tulee oikein antoisa.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos