Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 28. elokuuta 2018

Työnhaun uudet tuulet

Näin viikon alkupuolella ajattelin pistää blogiin vähän asiaa työnhausta...tai no,  oikeastaan päästellä vähän höyryjä niinsanotusti! Ei sillä, että olisi se "alkuviikonnahistus", kuten monilla viikonlopun jälkeen saattaa olla, eli ettei oikein meinaa saada itseään työmoodiin ja ei huvittaisi yhtään nousta aamuisin, mutta ei, siitä tässä ei nyt ole kuitenkaan kyse, sillä minulla on ollut ihan Ok viikon aloitus:).Vaan enemmänkin ehkä siitä, että kun olosuhteiden vuoksi seuraan tarkasti avoimia työpaikkailmoituksia, teen hakemuksia, päivitän tietämystäni eri työnhakukanavista, hakuprosesseista ja , ja ja...nimittäin kunnon vakinaisessa tutussa ja turvallisessa työpaikassa, eihän sitä juurikaan tule seurattua työnhakua tänäpäivänä, joka vähän jopa yllätti, että miten monimuotoista se nykyään näyttääkään olevan?

 Uutta työtä etsivän avainsanoja ovat; verkostoituminen, näkyvyys eri työnhakukanavissa, sosiaalisessa mediassa, CV, videohaastattelut ja videoitu oma esittely...siis että mitä? Lisäksi pitää tuntea termistöä ja hyvin monet yritykset haluavat hakemuksen englannin kielellä, kuten myös CV:n, kuva olis kiva yllätys, voisi todeta myös CV:n osalta.

Jos ei ole joutunut hetkeen hakemaan uutta työtä, luultavasti yllättyy miten tälläkin saralla on menty eteenpäin...pitää osata ns.myydä itsensä yritykselle, erottua joukosta, mutta riittävän fiksusti, jotta ei yliammu liian räväkälläkään hakemuksella, vaan hakemuksesi tulee sopia haettavan yrityksn imagoon, kuten toki myös haettavaan positioon. Miten sitten edetä työnhaussaan? Mielestäni kannattaa työttömäksi joutuessaan aivan ensimmäiseksi miettiä omaa suhtautumistaan asiaan, tässäkin uskon vakaasti siihen, että asenne ratkaisee siihen miten työnhakusi edistyy.

Mieti mitä realistisia mahdollisuuksia sinulla on,  onko löydyttävä kokopäivätyö, voisitko harkita vuorotyötä, osa-aikaista, keikkaa tai kenties opiskelua, alatko hakea vain exaktisti koulutustasi tai työkokemustasi vastaavia paikkoja, vai voisitko kenties tehdä jotakin aivan muuta,  nyt jos koskaan, sinulla on oiva tilaisuus miettiä mitä ihan oikeasti haluat tehdä?

Työnhakuilmoituksissa on  listattu ne edellytykset joita paikan hakijalla tulisi olla, muista kuitenkin, että vaikka et täyttäisi jokaista niistä, voit silti hakea paikkaa ja ilmoittaa olevasi halukas kouluttautumaan/ opettelemaan k.o taidon ja korostamalla muita paikkaan soveltuvia taitojasi.

Saatekirje ja CV kannattaa laatia huolella ja tietysti rehellisesti, bluffista jää kiinni ja älä unohda pyytää suosittelijoita CV:hesi, uusi sinua harkitseva työnantaja kuulee sinusta mielellään vaikkapa edelliseltä esimieheltäsi, muista kuitenkin pyytää suosittejalta lupa.

Jos sinulla on persoonallisia tai muuten vain hyviä vinkkejä työnhakuun, olisi kiva kuulla vinkkisi!
Minulla on muuten edelleenkin ongelmia kuvien lisäämisen kanssa blogiini....salapoliisityö sen selvittämiseksi on edelleenkin työn alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos