Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 1. elokuuta 2018

Piknikpäivä, töiden aloitus ja se sää


Tänään oli ensimmäinen työpäivä lomien jälkeen,  ei ollut ollenkaan kamalaa palata viiden ihanan viikon jälkeen taas töihin ja on kiva aloittaa kevyesti työt vajaalla viikolla loman jälkeen:)
Eilen vietin viimeisen lomapäiväni ystävättäreni kanssa piknikillä Pihlajasasressa.
https://www.pihlajasaari.net/saari.html

Pihlajasaari on entinen huvilasaari, joka on nykyisin helsinkiläisten monipuolinen ulkoilualue. Saarella on vielä joitakin vanhoja huviloita ja sen luonto koostuu kallioista, metsiköistä, lehtomaista sekä kallio- ja hiekkarannoista. Monipuolinen luonto, hyvä sijainti ja toimivat palvelut ovat tehneet Pihlajasaaresta helsinkiläisten suosituimman ulkoilusaaren. Auringonpalvojia houkuttelevat erityisesti Pihlajasaaren hiekkarannat. Useat saaren rakennuksista ovat suojelukohteita. 
Poikkesimme kaupan kautta hakemassa piknikeväät ja suuntasimme kohti rantaa, josta "lautta" vie saareen muutamassa minuutissa,  aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja meri kimmelsi, ihan täydellinen päivä vietettäväksi meren syleilyssä, kalliolla istuskellen. Uimaan emme menneet, koska joitakin päiviä sitten tehdyn tsekkauksen perusteella meressä oli ollut sinilevää, tosin kyllä siellä kuitenkin monet pulahtivat myös aaltoihin vilvoittelemaan, miettimättä sen enemmälti ollakko levää, vaiko ei?!
Saaressa on puinen iso huvila,  ravintola käytössä, josta saa syötävää, juotavaa ja jätskiä. Me kävimme piknikpäivämme päätteeksi ostamassa sieltä jätskit, jotka nautiskelimme merta tähyillen, ulkona istuskellen. Levitimme sileälle kalliolle piknik- huovan ja kaivoimme korista herkut esille, niistä yrittivät kovasti päästä jaolle myös varsinkin makean perässä olevat ampiaiset!Monilla tuntui olevan vielä lomapäiviä jäljellä, koska lautat olivat täynnä hyvätuulisia ihmisiä matkalla saareen viettämään meren läheisyyteen, luonnon helmaan ihanaa kesäpäivää.Ei olisi voinut olla juurikaan mukavampaa tapaa viettää viimeistä lomapäiväänsä, nautin ihan valtavasti päivästä. Ellet ole saaressa käynyt ja sinulle sattuu mahdollisuus niin tehdä,  suosittelen. Netistä löytyy tietoa Pihlajasaaresta, lauttojen aikataulut, hinnat ja saaren historia tietoja.Vieläkös siellämuuten  nautitaan lomista, vai joko olette siirtyneet takaisin arjen pyöritykseen? Monilla heinäkuussa lomailleille tämä onkin ensimmäinen työviikko ja ensi viikolla alkavat jo koulutkin. Maalta palattuani huomasin pihapiirimme pihlajissa hennon oranssit marjatertut, työmatkalla kovasti pyöristyneet ja väriä saaneet omput ja luumut, sekä pihoilla kukkivat perennat.

Elokuunaamun lempeä aurinko♡


Elokuu pääsi alkuun ihan varkain,, hiljaa hiipien, lomien jälkimainigeissa. On kärsitty tai nautittu superhelteistä ja kuusta, trooppisista öistä ja kohta samettisista elokuun pimeistä illoista ja vietetty kesien kesää, lähes taukoamatta kolmen kuukauden ajan valosta ja lämmöstä nauttien, näillä leveysasteilla harvinaista herkkua!!, eihän tässä voi kuin myhäillä ja todeta, että ompas ollut ihanaa.


Ihanaista elokuun alkua!!


2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja kesäfiilis:) Tuo Pihlajasaari olikin ihan uusi tuttavuus, täytyy painaa mieleen niin kivalta kuulosti:) On kyllä ollut upea kesä tänä vuonna ja jatkuu vaan, tosin tänään lupasivat jo vedisadetta ja se otetaan kyllä ilolla vastaan:) Mukavaa alkanutta elokuuta♥

    VastaaPoista
  2. Luulenpa ettei kukaan kovasti harmistuisi vilvoittavasta kesäsateesta:)...taitaa kyllä sade tulla ukkosen kera, niin helteistä on ollut pitkään.Töistä tullessa tänään varjon mittarimme näytti +32,3C!! Hyvää elokuuta myös sinulle!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos