Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 22. elokuuta 2018

Näin voi torjua syysankeutta

Kyllä nyt on jo syksyä ilmassa, tänä aamuna lämpömittari oli  vain himpun verran yli seitemää astetta,  ilmassa aistii syksyn tuoksuja ja pääskyjä ei enää liitele taivaalla ja illat pimenevät. Pitäisi siivota kesäkukkien ja kasvien jäänteet pois ja hankkia syysistutukset ruukkuihin, minulla on vielä ulkosalla tomaatteja ja chilejä, tomaatteja otan päivittäin sisälle ja chilit saa kohta myös syödä. Kesäkukista ei ole oikeastaan mitään juurikaan jäljellä, pari amppelikukkaa sinnittelee vielä terassilla ja krassit kukkivat vielä. Syksy jakaa mielipiteet,  joku tykkää,  joku toinen taas ei...moni miettii alkaako pian jo syys sateet ja valtaako mielen alakulo ja iskeekö kesän pohjaton kaipaus.


Kesävaatteet saa myös laittaa jo pois, helteitä ei enää tule, vaikka päivisin vielä lämmintä onkin ollut. Pikkuhiljaa ihmiset siirtyvät viettämään aikaansa ulkosalta sisätiloihin. Moni tykkää aktiivisen ulkona oleilun vastapainoksi aloittaa kotoilun;  sytyttää kynttilöitä pimeneviin iltahetkiin ja puuhastella sisätiloissa. Luonnossa tuoksuu jo syys;  omput, meri ja mennyt kesä tai sadekuuron jälkeinen raikkaus, illalla peltojen ylle kerääntyy mystinen usva.Syksy jakaa mielipiteet,  joku tykkää,  joku toinen taas ei...moni miettii, alkaako pian jo syys-sateet ja valtaako mielen alakulo ja iskeekö kesän pohjaton kaipaus.

 

Miksi murehtia, kun voi nauttiakkin?  Syksy voi olla kaunis, kuiva ja kuulaskin, jonka voi vielä kruunata huikaisevan kaunis ruskakin ja ne ensimmäiset yöpakkaset. Pukeudu lämpimästi ja lähde ulkoilemaan metsään, meren rannalle tai luontopolulle, poimi auringonkukkia maljakkoon tai  sieniä. Ulkoilla voi toki sateellakin...kumpparit jalkaan ja sadetakki päälle. Hauduta hyvä pata viikonlopuksi ja tee omenoista kaura-omppupaistosta uuniin, lue viltin alla kirjaa tai kokoa ystävät muistelemaan kesää hyvän ruuan ympärille.


Ota siis koppi syksystä ja päätä tänä syksynä nauttia siitä, keksi kurjien sadepäivien varalle jo nyt mielekästä puuhasteltavaa. Mieti jo etukäteen mitä voi tehdä sisällä sadesäällä. Työväen -ja kansanopistot ovat aloittaneet taas toimintansa, jos unohdit ilmoittautua, tarkista vieläkö löytyy paikkoja,  joku uusi harrastus voisi olla kiva piristys syksyynkin.Tsemppiä alkavaan syksyyn, nautitaan siitä (kin)1 kommentti:

  1. En tiedä, voihan syksy olla kauniskin...vaan jotenkin se on minulle raskas! Luopua kesästä kerran taas. Toivottavasti tulee ruskaa, valaisemaan maailmaa kumminkin!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos