Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 26. elokuuta 2018

Miksi minä valokuvaan

Eilen aamulla näytti öisen sateen jälkeen harmaalta ja pilviseltä, mutta enää aamulla ei kuitenkaan satanut ja päätin lähteä kuvaamaan, sillä tuntuu että,  syksy on ottanut luonnossa jo melkoisen harppauksen eteenpäin.Torstaina kävin auringonkukkapellolla kuvailemassa ja tulikin ihanan loppukesäisiä kuvia, niin tai alkusyksyisiä piristyskuvia, keltainen on piristysruiske jos vähän tuo kesän pois lipuminen harmittaa. Itse poimin auringonkukkia terassin pöydälle tuomaan piristystä.


Elokuu on jo kallistunut kohti loppupuolta ja aamut on kosteita ja luonto on aloittanut valmistautumisen kohti syksyä ja kyllähän syksyn jo aistii, luonnossa tuoksuu jo erilaiselle kuin hellepäivinä. Yksi syy siihen, että valokuvaan on se, että luonto on minulle tosi tärkeä, tykkään havainnoida, katsella, kuunnella ja aistia sitä, tykkään myös ulkoilla ja saada ikuistettua tunnelmia, eläimiä, lintuja, kasveja, kukkia ja ylipäätään kaikkea luontoonn liittyvää. Kuvaamisessa myös oppii havainnoimaan ympäristöään ja yksityiskohtia, jotka muuten usein jäävät vaille huomiotamme.Kuvaamisen "sivutuotteena" saa raitista ilmaa, liikuntaa ja hyvää fiilistä, kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis:)hyötyliikuntaa ihan parhaimmasta päästä ympäri vuoden.Tykkään myös siitä, että kuvien kautta taltioi omaa elämäänsä, koska myös teetän osan kuvista paperisina, varsinkin matkakuvia ja toki paljon muitakin, kuluneista vuosista ja reissuista jää jotakin ihan konkreettisiakin muistoja.Toki valokuvaaminen on myös harrastus, mutta myös jotenkin osa minua, jos esimerkiksi olen jossakin kivassa paikassa tai näen jotakin mielenkiintoista, eikä minulla satu olemaan kameraa mukanani, niin kyllä se harmittaa ja turhauttaa.

Osa kuvaamistani kuvista päätyy tietysti myös tänne blogiini, on kiva kun kuviaan voi jotenkin myös ihan konkreettisestikin hyödyntää. Mitä te muuten teette kuvillenne, onko ne vain muistikorteilla, bittiavaruuksissa, albumeissa vai missä ja miten??

Olen ilmeisesti "sössinyt"jotenkin tämän blogini nyt, en nimittäin pääse lisäämään kuvia normaalisti, lisäksi kirjoitus tökkii, enkä, ole edes varma onko tämä kenties jo mennyt julkaistavaksi vaiko ei, yritän selvittää asiaa ja saada blogin ruotuun:) toivottavasti onnistun... vai veteleekö tämä tablettini viimeisiään??!

Kivaa viikonlopun jatkoa !!2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia jälleen kerran! :) Minullakin on aika samat syyt valokuvausharrastukseeni. Kamera kädessä tulee tosiaan liikuttua ihan huomaamatta.

    VastaaPoista
  2. Ihanat auringonkukkaset! Itse oon vähän ollut hukassa, kuvia on paljon muistikorteilla, -tikuilla ja nyt ostin ulkoisenkiintolevyn. Pitäisi rankemmalla kädellä vaan poistaa kuvia, mutta se onkin toinen juttu!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos