Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 3. elokuuta 2018

Liika on vaan liikaa!!

Nyt olen selvästi löytänyt oman kulminaatiopisteeni tähän vallitsevaan säätyyppiin. Sanoin jo toukokuussa, että onpas ihanaa kun on kunnon kevät;  lämmin ja kaunis...nautin täysin siemauksin,  ahmin valoa ja lämpöä, suorastaan varastoin sitä, koska pelko kesän jatkosta loi varjonsa mieleeni, miten tämä kesä tästä jatkuu?? Tuli kesäkuu ja säät olivat yllättävänkin kivoja, liuttiin jo kohti heinäkuuta  suomalaisten lomakautta ja ihan kesäkuun lopulla aloitin oman lomanikin, jolloin juuri sattui parin viikon hieman epävakaisempi jakso säissä, mutta minua se ei haitannut , kun olin matkoilla. Palattuani kotiin helteet jatkuivat ja siitä asti onkin ollut superhelteitä,  edelliset ennätykset on rikottu, eikä näin kuivaa , sateetonta kesää ole ollut useampaan vuoteen,  joku muisteli, että viimeksi 2014 ja 2010.


Kaikki kukki keväällä etuajassa ja nopeasti  se kaikki oli myös ohitse, koska kova kuumuus teki luonnollekin kepposensa. Kesäkasvit ovat kärvistelleet kuivuudessa, osa selvisi  osa ei...tomaatit ja chilit tykkäsivät kyllä kuumuudesta. Nyt puutarhojen puut ja pensaat notkuvat satoa; luumuja, viinimarjoja ja omenoita. paikoitellen metsistä löytyi mustikoita ja vadelmiakin kuulemma, puutarhojen satokin on valmistunut etuajassa suotuisien pölyttäjien ja hellekesän ansiosta.
Ja nyt on jo elokuu ja viimeiset pari päivää ovat tuntuneet siltä, että myös minä olen melkein kypsä, kyllä siis ihan valmis....sanoinko minä ihan oikeasti noin?!? Minä?joka lupasin, etten kiukuttele tai  valita kuumuudesta, kun nyt sitä kerrankin  on annosteltu koko kesäksi ja isolla kädellä, kyllä, kyllä minä sanoin myös niin.
Mutta nyt parina viime päivänä on ollut kertakaikkisen tukahduttavan, pistävän kuumaa, eikä se enää ole tuntunut kovin mielyttävältä, ei. Itse en enää kokenut yli 30 asteen lämpöä itselleni sopivaksi; liika on vai  liikaa:) jopa minulle.


Uskon, että moni on nauttinut täysin siemauksin tästä kesästä, kuten minäkin. Mutta kohta helpottaa luvattiin säätiedotuksessakin, ilma alkaa pikkuhiljaa muuttua kohti normaalimpia lämpötiloja.


Ihanaa elokuun ensimmäistä viikonloppua:)2 kommenttia:

  1. Viilennys tekee kieltämättä jo ihan hyvää. Jatkui mikä tahansa sää näin kauan, niin se ei enää tunnu luksukselle.

    VastaaPoista
  2. Meillä on ollut sateeton kesä, parin kilsan päässä satanut kaatamalla meillä ei milliäkään.
    Kukat ovat tosiaan etuajassa ja lopsahtavat äkkiä, vaikka kastelen niitä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos