Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Terveiset Istanbulista vol.3

Jos Istanbul toivotti minut tervetulleeksi sinne salamoinnilla, ukkosen jyrinällä ja yöllisellä sateella, niin lähtöaamuni valkeni sitten puolestaan kauniilla auringon  nousulla, jota ihailin taksin ikkunasta kentälle mennessäni. Tämä postaus siis vielä Istanbulin lomatunnelmista. Vaikka kotoSuomen lomailu onkin jo aloitettu. Eilen tapasin pari työkaveriani hyvän ruuan parissa, kuulumisia vaihdellen, kävin katsomassa olisiko metsässä mustikat kypsyneet, suunittelin pakastavani mansikoita ja peseväni mattoja. Olen lukenut blogeja, kirjaa ja tehnyt pari postaustakin jo, joten hyvinhän tämä loma etenee:)mutta siihen Istanbuliin vielä:

Tähän aikaan  vuodesta Istanbulissa kotirouvat pesivät isoja mattojaan ulkona vesiletkulla ja harjoilla, tuulettivat auringonpaahteessa petivaatteita (kuten meillä vastaavasti on tapana tehdä talvisin kovilla pakkasilla:) lampaanvilloja pestiin, hakattiin pitkällä ohuella kepillä ja pöyhittiin, sekä käänneltiin, kuivattiin ja villat käytettiin peittojen, patjojen ja tyynyjen täytteiksi...kyllä vaan, vaikka nykyisin kodeissa on joustinpatjat, peruspeitot ja normityynyt, ei vanha tapa ole tyystin unholassa, vaan edelleen käytössä. Itse katselin ja kuvasin peittojen tekoa parvekkeelta.

 

Villat leviteltyinä kuivumaan paahtavan auringon alle


Villoja eriteltyinä värin mukaan ja pestyinä


Kuivattelua


Tässä ommellaan jo peittoa kokoon ja  villat on laitettu peiton täytteeksi


Ja valmiit peitot vielä kuivumassa auringossa


Piknikit kuuluvat myöskin Istanbulilaisten  kesän viettoon,  mukaan pakataan grilli, spriikeitin, teekannu ja lasit, eväät ja usein myös riippumatto ja peitot ja huristellaan johonkin kivaan paikkaan. Mekin kävimme piknikillä, kuinkas muuten. Maasto oli rutikuivaa, mutta se ei ihmisiä estänyt grillailemasta luonnon  helmassa. Me emme sentään ryhtyneet itse grillaamaan, vaan ostimme lihakaupasta lihat, jotka grillattiin samaisessa liikkeessä meille valmiiksi, pakattiin hyvin folioon, jotta säilyivät kuumina piknikille asti.Tuoretta leipää ostettiin matkan varrelta suoraan leipomosta ja hedelmät ja teet, sekä salaatti otettiin kotoa mukaamme.

Afiyet olsun! Hyvää ruokahalua!







Kuten jo mainitsinkin, niin monet asiat muuttuvat Turkissakin, mutta on myös perinteitä, taitoja ja tapoja, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle, kuten käsityötaidot.


Takoja työssään


Valmiita käsityötaidon näytteitä


Naiset älypuhelimineen ottavat rennosti


Paikoitellen katukuvassa näkee yhä edelleenkin kengänkiilottajia


Istanbulissa on myös useita kirkkoja, mikä voi joillekkin olla jopa hienoinen yllätys


Tämä kirkko oli kaunis niin sisältä, kuin ulkoakin, mitä hurmaavia yksityiskohtia!






Muutamia kuvia tuli otettua kukista ja kasveista...tämä kaunotar lienee Magnolia?


Tätä en tunnista



Tämänkään nimeä en tiedä, tietääkö joku?


Taatelipalmu




Hortensioita


Samettikukkia


Istanbulin historiallisissa rakennuksissa on mielenkiintoisia ja kauniita yksityiskohtia, tämä  ensimmäinen alla oleva kuva on Sinisestä moskeijasta.


Kultaa, korukuvioita, mosaiikkeja, kirjaimia, värejä ja muotoja




Tässä postaussarjassa pieni kurkistus Istanbuliin, toivottavasti oli kiva tutustua kaupunkiin, mikäli se oli sinulle uusi tuttavuus!

2 kommenttia:

  1. Upeat kuvat ja hienolta näytti Istanbul! Kauniita rakennuksia ja ihania kukkia, nuo Hortensiat on sitten upeita, saisipa tuollaisen aidanteen omaankin pihaan:) Hienoja käsitöitä! Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait Istanbulista hyvän kuvan, kannattaa käydä paikan päällä:) Hortensiat oli tosi kauniit ja ihanan väriset!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos