Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Loman vietto maaseudulla

Terveisiä maalta, takana on reilu viikko loman viettoa mökillä, maaseudulla:) ja hei missä keleissä!! kyllä se nin vaan on, ettei tälläista kesää ole ihan hetkeen ollut!!

Jäähän tämä historiankirjoihin, yhtenä hienoimmista mies / naismuistiin. Mietin, itse, etten ole varmaan ainkaan 4 vuoteen uinut lainkaan Suomessa kesällä, mutta nyt uin jok'ikinen päivä, minä kun en kylmään alle 22 asteisen veteen pysty menemään, vesimittaria ei ollut, mutta arvioiden mukaan ihmiset sanoivat veden olleen ainkin 25 asteista ja kyllä varmasti olikin, nimittäin ei tarvinnut yhtään miettiä mennäkkö vaiko ei...ja vaikka useissa järvissä ja merissä onkin nyt runsaasti sinilevää, niin meillä ei onneksi ollut yhtään.


Toinen asia mihin nykyään kesäisin kiinnittää huomiota  on se, ettei lehmiä juurikaan näe enää pelloilla,  mökkille ajellessamme, näin yhden kerran lehmiä laitumella, mutta meilläpäin näkyy heppoja ja lampaita.Pääskyset ovat kuulemma myös vähentynert paljon, niin oli meilläkin monia vuosia kun niitä ei oikeastaan mökillä kesäisin näkynyt, vaikka aiemmin pesivpe räystäslautojen alla, mutta tänä kesänä niitäkin näkyi paljon.Reilussa viikossa tuntuu luonnossa tapahtuvan paljon...tullessani eilen kotiin huomasin, että pihlajien marjat ovat saaneet jo väriä, omput kasvaneet tosi paljon ja useilla pihoilla " syys"perennat kukkivat jo täyttä päätä!?!Mökillä sai poimia viinimarjoja ja karviaiset ja luumut ovat myöskin kohta vuorossa. Täällä kotona kasvit kyllä toisaalta nauttivat kuumuudesta, mutta myös kärsivät, kesäkukista monet ovat jo kuihtuneet, mutta tomaatit ja chilit nauttivat:)
Yritän aina myös puuhastella mökillä ollessani, tai  no mökillä ja mökillä,  äitini asuu vanhan mökkimme vieressä ja auttelen häntä, sekä nyt kun lapsemme ovat jo aikuisia on mökin ikäänkuin uudelleennkäyttöön otto ajankohtaista. Mietin jo viime kesänä, että meidän pitää ehdottomasti ottaa mökki taas aktiivikäyttöön ja tänä kesänä se on nyt aloitettu. Mökki on ihan talviasuttava, sähköistetty, mutta vesijohtoa sinne ei ole vedetty, mikä ei kuitenkaan haittaa, koska ns.päätalossa se tietysti on. Mökki on toki jo vanha, isäni ominkäsin 60-luvulla rakentama ja se oli meillä todella kovassa käytössä koko lapsuus/ nuoruusvuoteni, olimme kaikki viikonloput ja lomat kesät- talvet mökillä.
Yhteisranta on ihan lähellä, itsellämme on ns.venevalkama, mutta siellä ei ole varsinaista uimapaikkaa, mutta soutuveneelle siis paikka. Olisi suoranaista tuhlausta olla käyttämättä mökkiä, kun  sellainen kerran on. Ensi kesänä pitääkin miettiä poikien kanssa, mitä siellä pitää tehdä, vai pitääkö mitään?? Kuten jokainen vanhan mökin omistaja tietää, löytyy aina jotakin pientä mitä voi tehdä, se kun ikäänkuin kuuluu mökkeilyyn.

Tänä kesänä aivan varmasti jokainen on saanut yllin kyllin lämpöä ja aurinkoa,  tätä on mukava muistella sitten loskakeleillä, tuulessa ja tuiskussa:) viiden viikon kesäloma alkaa vedellä täällä viimeisiä päiviään, mutta kesää on vielä jäljellä ja kivoja kesäjuttuja, itse menen töihin vasta keskiviikkona ja minulla on omasta mielestäni ollut ikäänkuin kolme erilaista lomajaksoa; aloitin lomani kahden viikon Istanbulin reissulla, sitten olin vkon kotona ja nyt reilun vkon mökillä ja nämä viimeiset lomapäivät taas kotosalla. Sovittuja tapaamisia on ystävien kanssa, niistä ensimmäinen viimeisenä lomapäivänäni, sitten alkaakin jo elokuu ja sinnekin on jo sovittuja juttuja ainakin Flow festarit ja ystävien kanssa vietettävä viikonlopu, se melontaretki pitäisi mahduttaa myös johonkin, mutta eiköhän sille paikka löydy:)


Ihania lomapäiviä kaikille keillä niitä vielä on ja ihan jokaiselle mukavaa sunnuntain jatkoa!!


1 kommentti:

  1. Ihania kuvia. Kyllä maalla on mukavaa <3 Lehmien puuttumista olemme itsekkin harmitelleet viime vuosina :(
    Kivaa sunnuntaita Siulle <3

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos