Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 30. heinäkuuta 2018

Heinäkuun loppu ja loman rippeet

Heinäkuu kallistuu kohti viimeisiä päiviään ja samoin tekee iki ihana viiden viikon lomani...mutta ei haittaa yhtään, sillä tämä kesä on ollut sanalla sanoen ihana!!  Tänä vuonna syksy tuo kuitenkin myös muutoksen tuulia työrintamalle, nimittäin juuri ennen lomien alkua sain tietää, että työni loppuu syyskuun lopussa!! Olen ollut alalla pitkään ja nykyisessä työpaikassanikin liki 12 vuotta, joten jännän äärellä tässä kieltämättä ollaan. En ole turhan murehtia ja olen perusluonteeltani ikuinen optimisti, joten uskon ja toivon, että uusi työ löytyy, mutta en kuvittele sen olevan silti mitenkään lasten leikkiä, olen myös realisti.


Päätin myös heti tiedon saatuani, että en "aijo" luoda työpaikalla ilmapiiriä huonolla fiiliksellä, enkä siis ole ainoa ketä asia meillä töissä koskee, mellä on muitakin joille tuli sama ilmoitus. Asia ei liioin tullut itselleni yllätyksenä...sillä osasin aavistella jotakin tämän suuntaista jo aiemmin. Ala jolla työskentelen on ns. suhdanneherkkä, jos kyseisellä teollisuuden alalla tapahtuu globaalisti isoja heilahduksia,  saattaa se vaikuttaa toimintaan ja resursseihin missä tahansa ja nyt kävi niin, että "leikkuri" osui myös Suomeen.


Päätin heti tiedon saatuani myös, etten aijo pilata kesääni, kesälomaani tai mieltäni hautomalla, kauhistelemalla ja/tai murehtimalla mitä syksyllä tapahtuu, vaan ryhdyn aktiivisiin toimiin lomilta palattuani. Sen verran kuitenkin tein, että updeittasin profiilini eri työnhakukanaviin ja ilmoittelin verkostoille etsiväni uutta työtä ja niin aijon tehdä nytkin taas uudestaan. Totuus ja realiteetti on tänä päivänä se, ettei mikään työ ole vuorenvarma eläkkeelle saakka, on asioita joihin itsellä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa.


Kesää ja lomaa on kuitenkin vielä jäljellä ja tänään, niin mitä sitä tänään keksisikään?? Ehkäpä pyhitän päiväni lueskeluun ja terassilla oleiluun, ruuan laittoon ja nautiskeluun:) vaan päätinpä sitten kuitenkin hyödyntää aamuni ja pesin vielä pari mattoa ja muutamia peittoja:)  Sillä huomisen, viimeisen lomapäiväni vietän ystävättäreni kanssa merellisissä maisemissa, piknikillä ja odotan sitä innolla, siitä tulee kiva päätös lomalle. Keskiviikkona on ihan hyvä fiilis palata töihin ja tavata kivat työkaverit ja vaihtaa lomakuulumiset ja aktivoitua siihen tosi asiaan uuden työ suhteenkin, palata ikäänkuin perus arkeen  ja rytmiin taas lomien jälkeen.


Oikein ihania heinäkuun viimeisiä päiviä ja viikon alkua teille kaikille lukijoilleni!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos