Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Vierailu keitaalla

Aivan asutuskeskuksen kupeessa sijaitsee suoranainen keidas, jokaisen mökittömän puutarha, viljely, kasvi, kukka, luontoharrastajan unelma. Tämän päiväinen kuvauskohde valikoitui paristakin eri syystä; Olen vieraillut siellä syksyllä ja talvella aiemmin ja paikka tarjoaa kosolti silmänruokaa, mielerauhaa ja ihania kuvauskohteita, siis sanalla sanoen loistavan valokuvaus paikan.Keskustelin muutaman pariskunnan kanssa, joilla oli alueella oma viljelypalsta. Sain kuulla, että kaupunki on luopumassa kyseisestä alueesta ja alueen ylläpito yms. siirtyy jatkossa mahdollisesti jollekin järjestölle, alue on erittäin suosittu ja siellä on palstoja liki parillakymmenellä eri kansallisuudella.
Alue on kerrassaan hurmaava, viljeltynä löytyy vaikka ja mitä, kasviksista, yrteistä, juureksista, pensaisiin, puihin, kukkiin ja kaikkea siltä väliltä. Osa alueen palstoista on erittäin hyvin hoidettuja ja niillä selkeästi vieraillaan hyvin usein. Osa on hieman vähemmällä hoidolla ja muutama hylätty tai viljelemätön/ vuokraamaton. Keskustelemieni pariskuntien kanssa sain kuulla, että alueen palstat saavat olla melkoisen rauhassa, eikä ilkivaltaa juurikaan esiinny-hyvä niin, sillä olisi todella sääli,  jos kovalla työllä hoidetut palstat ja sadot joutuisivat ilkivallan kohteeksi.


Kukkaloistoa riitti ihaltavaksiVietin alueella ihanan aamun, ihastellen upeita palstoja ja ihmisten vaivannäköä niistä. Varsinkin tänä vuonna viljelyksistä on tarvinnut huolehtia erityisen paljon,  jos haluaa satoa ja kukintaa, koska on ollut näin pitkään sateetonta, kastelusta on pitänyt huolehtia liki päivittäin. Valitettavasti kaikilla ei liene mahdollisuutta vierailla palstallaan kastelemassa päivittäin, koska jotkut taimet olivat nääntyneet veden puutteeseen.


En tiedä mikä tämän hetkinen tilanne palstojen suhteen on, mutta olen joskus lukenut, että palstoja jonotetaan ja jos sellaisen onnistuu itselleen saamaan ei niistä hevin luovuta, enkä kyllä yhtään ihmettele. Jos tykkää puuhastelusta kasvien, kukkien ja vihannesten parissa on tuollaisen palstan saaminen varmaan unelmien täyttymys, siellä voi puuhastella keväästä myöhäis syksyyn ja viettää kesää kuin mökki tai omakotiasuja puutarhassaan.Itselläni on selkeä innostus ja kiinostus kaikkeen tuon tyyppiseen puuhasteluun juurrutettu jo varmaan lapsuuden vuosina mökillä, koska siellä tuollaiset puuhat olivat osa siellä viettämäämme elämää, oli kukkapenkit ja kasvimaat, jopa omiksi tarpeiksi perunamaa. Mielestäni tuollainen palsta on loistava vaihtoehto, jos asuu kaupungissa, muttei omista pihaa, parveketta tai mökkiä, keidas suorastaan!!


Nämä vaaleanpunaiset unikot hurmasivat!!

2 kommenttia:

  1. Hienot kuvat! Ihana että on tuollainen alue ja kasvien kasvatus mahdollisuus niille joilla siihen on halua. Olipa kiva kuulla että viljelykset ovat saaneet kasvaa rauhassa, olisi tosiaan harmi jos tuonne ilkivalta iskisi! Leppoisaa sunnuntaita ja kaunista alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Miten kauniit kukat. Minunkin pitäisi nyt laittaa pihaa juhlakuntoon. Ostaa siis loput kukat.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos