Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Se ruumaan menevä matkalaukku ja pakkaaminen

Minä alan jo pikkuhiljaa laskeutumaan lomalle, vaikka  onhan tässä nyt vielä muutama työpäiväkin ensin "kahlattavana". Eilen käytin joutilasta aikaani miettimällä mitä pakkaan mukaani matkalle. Jokainen joka ostaa netin kautta matkalippunsa ja räätälöi reissunsa omatoimisesti toki tietää/ muistaa edulliset lennot bongatessaan, ettei ruumaan menevä laukku kuulu useinkaan lipun hintaan, vaan se on lisämaksullinen. Mutta kun edullisia lentoja metsästää tämäkin on asia, jota ei välttämättä huomaa, kun innoissaan ehti jo lennot varata ja maksaa. Sitten kun reissu alkaa olla jo lähellä ja tutkii lippuaan ja tarkistelee matkatavaramääräyksiä; laukun painorajoituksia, saattaakin valo syttyä, että ai niin; se ....ruumaan menevä laukku!!


Näin kävi minullekin, kyllä! Matkatoimistossa pitkään  työskenneelle ja kohtalaisesti matkustelleellekin...vähän jopa itseäni nauratti, kun aloin sitten selvittelemään, että mitä se laukku nyt sitten kustantaa...välilaskullinen, koneen vaihdollinen reissu ja laskukone alkoi jo raksuttamaan päässäni, että tästä tulee vielä sievoinen summa, jota en "hönöpäisyydessäni" sitten tullut lainkaan miettineeksi varatessani lentoni. Laukun hinnan selvittäminen ei sekään sujunut ihan simppelisti, ei todellakaan. Ensin tietysti ajattelin selvittäväni sen soittamalla yritykseen, minkä kautta varasin lentoni, no ei...piti soittaa lentoyhtiöön, eli niihin kahteen joiden lennoilla matkustan. Aloitin loogisesti soittoni siitä yhtiöstä, jolla teen reissuni ensimmäisen pätkän, heidän nettisivujensa kautta kun asia ei liioin selvinnyt, huoh!


Sen verran sieltä infoa tosin löytyi, että en voi lisätä laukkuani netissä varaukselleni, vaan vasta lähtöselvityksessä ja hintakin selviää sitten siellä, tässä kohtaa mietin kuumeisesti, että mitä hi....a?! Pitääkö minun siis raahata laukkuni kentälle, tietämättä edes sen lisäkustannushintaa!! Loppujen lopuksi sain virkailijan langan päähän, joka ystävällisesti kertoi kuinka minun tässä tapauksessa tulee toimia ja mitä laukkuni hinnaksi tulee kokonaisuudessaan meno-ja paluumatkani osalta. Minun tapauksessani hinta on 80 euroa.


On ihanaa lähteä reissuun, en olekaan muutamaan kesään käynyt pidemmällä reissulla, viimeksi pari kesää sitten Maltalla. Joillekuille matkalle pakkaaminen on rutiininomainen suoritus, mutta ei kuulkas minulle. Mietin, pohdin, punnitsen ja harkitsen, mitä matkallani tarvitsen ja melkeinpä tärkein on hyvät kengät! Ilman niitä ei kertakaikkiaan pärjää reissussa... Mietin myös vaatteiden osalta mukavuuslähtöisesti, millaiset vaatteet soveltuvat parhaiten juuri tähän matkaan. Jos ei meinaa parkkeerata itseään koko loman ajaksi pelkästään rantatuoliin ja mereen, niin ei pelkillä rantahepeneillä pärjää. Ja jos taas aikoo juhlistaa lomaansa, vaikkapa vähän fiinimmässä ravintolassa ruokailemalla, niin pitää matkalaukusta löytyä muutakin päällepantavaa, kuin shortsit ja T-paita:)


Matkan suunnittelu, sen odottelu ja siihen valmistautuminen, tuo jo kivan lomafiiliksen.Tiedän olevani onnekas, voidessani pitää ruhtinaallisen 5 viikon yhtäjaksoisen loman. Olen tästä viidestä viikosta ulkomailla kaksi viikkoa ja loput 3 aijon mökkeillä, tavata ystäviä, kenties käydä myös Tallinnassa, festareilla, säilöä mansikoita, poimia mustikoita, pestä mattoja, kuvata paljon ja toteuttaa haaveeni melomisesta, eiköhän tässä ole riittävästi yhdelle lomalle suunitelmia?


Kun juhannusaattona ei voinut juhlavaloja ripustaa sateen ja tuulen vuoksi terassille, niin laitoin ne sitten sisätiloihin:)

5 kommenttia:

 1. Matkan valmistelu/suunnittelu on aina yhtä mukavaa puuhaa ja toki jännääkin..Minusta tuntuu että vasta sitten voi aina huokaista helpoituksesta kun on kohteessa saanut hotellihuoneen ja avainkin huoneeseen toimii:) Ihanaa lomaa sinulle, sinulle tuleekin varmasti mukava ja tapahtuma rikas loma❤ Mukavaa sunnuntai-iltaa❤

  VastaaPoista
 2. Minä rakastan sitä matkan odotusta ja suunnittelua. Jo se voimin jaksaa läpi marraskuun. Siksi tekisi mieli päättää jo ensi kesän matkasta, vaikka tämänkin kesän matka on osittain vielä maksamatta. Voih.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän se vähän niin menee, että kun edelliseltä matkalta on palannut, niin uuden matkan suunnittelu alkaa.

  VastaaPoista
 4. Minäkin odotan matkaani innoissani ja suunnittelen kaiken mitä matkaan liittyy. Olen toki huomannut tuon ongelman ruumaan menevistä matkalaukuista. Nykyään matkustan vain käsimatkatavaroilla ja olen hyvin pärjännyt :D
  Matkat ovat tosiaan lyhyemmät kuin mitä sinulla on edessä.
  Nauti matkasta ja hyvää kesää ^^

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos