Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 18. kesäkuuta 2018

Pioneja kylläkseen


Vielä tänään ei sitten kesäsade huuhtonut pääkaupunkiseudun katuja, mutta mikäli ennusteisiin on luottamista, niin se tulee lähipäivinä tapahtumaan. Eilen sen sijaan oli oikein ihana kesäpäivä ja kuten aiemmin olenkin kertonut niin halusin kovasti päästä kuvaamaan pioneja, joita ei itselläni valitettavasti ole, mutta joista pidän tosi paljon. Eilen tähän sitten tarjoutui mahdollisuus viljelypalsta vierailullani ja sain kuvata pioneja kylläkseni!

Ainakin täällä ihanat pionit ovat jo aloittaneet kukintansa, ensimmäiset kukat olen nähnyt jo varmaan ainakin viikko sitten. Naapurustossa on suojaisilla pihoilla, aitojen takana upeita pioneja, mutta kuvaamaan niitä ei pääse. Mutta eilenpä siis sitten pääsin niitä kaunokaisia lähietäisyydeltä mielin määrin ihailemaan ja myös kuvaamaan. Itselleni aivan uusi tuttavuus oli keltainen pioni, en ole koskaan aiemmin sellaisia nähnyt. Tiedän että väriyhdistelmiä on useita ja samoin lajikkeita, mutta siihen pioni tietämykseni sitten jääkin, ja olenkin kunnostautunut lähinnä ihailemaan näitä upeita kukkia.


Mikä väri on sinun suosikkisi ?

Tällaista tietoa löysin kuitenkin netistä näistä puutarhan kuningattarista:

Pionit edustavat naisellista kauneutta, vaurautta ja kunniaa kotiseudullaan Kiinassa. Meidät kukka hurmaa koollaan, herkullisilla väreillä ja tuoksuilla vailla vertaa.Pionien kukat tuoksuvat kuin hienoimmat mausteet: niissä voi olla aavistus sitruunaa, neilikkaa, vaniljaa, hunajaa, kanelia… Yhtä herkullisilta näyttävät kukkien värit, joita verrataan kermajäätelöön, sorbetteihin ja hedelmiin. Muhkeimpien kiinan- eli jalopionien (Paeonia lactiflora) kukat ovat 20–25 senttiä leveitä.Jos olet kiinostunut näistä kauniista kukista löydät tietoja ja istutus-ja kasvatusohjeita runsassti netistä ja hei, paras aika pionien istutukseen on kuulemma syksy!


Ei näitä ihanuuksia turhaan kutsuta  puutarhan kunigattariksi, vai mitä mieltä olet?Pidätkö sinä pioneista?

3 kommenttia:

  1. Ihailen noita yksinkertaisia. Mulla on toi vanhanaikainen vaaleanpunainen.Vielä oli nupussa.

    VastaaPoista
  2. Oi miten upeita kaikki! On tuo Pioni vaan ihana kukka, ihan minun suosikkeja! Muutama päivä sitten täällä Pioni aukesi kunnolla, no nyt satoi niin kovaa rysäyksellä juuri vettä että saapa nähdä onko kukasta mitään jäljellä:) Mukavaa alkanutta juhannusviikkoa♥

    VastaaPoista
  3. Voi miten herkullisia kuvia! Pioni on ehdottomasti yksi lempikukistani, ja kerrotut vaaleanpunaiset ovat suosikkejani :) Hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos