Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 29. kesäkuuta 2018

Orienttiin elämään hyppääminen

Terveisiä täältä Istanbulin arjesta, jonne olen asettunut, tultuani keskiviikkona puolitoista tuntia myöhässä, sillä Amsterdamista lähdettäessä olimme jo tuon verran myöhässä, täällä ilmatila oli erittäin ruuhkainen,  mieheni ja kälyni odottelivat kentällä minua vastassa useamman tunnin:) Istanbul toivotti minut tervetulleeksi rankkasateella,  salamoimalla ja ukkosen jyrinällä, yöllä nimittäin oli aikamoinen keli!

Tänään on käyty basaarissa ruokaostoksilla ja hypätty arkeen,  minä tykkään basaareista, käyn niissä aina täällä ollessani moneen kertaan, tuoretta ja hyvää ruokaa  ja kaikkea muutakin mitä nyt ikinä sattuukaan tarvitsemaan. Ostimme anopille uuden" basarikärryn" rikkimenneen tilalle, joka auttaa ostoksilla tekoa, ei tarvitse kantaa käsin ostoksia kotiin, toki monilta basaareilta on kuljetuksiakin.Nettiyhteyden käyttö ei ole ihan niin yksinkertaista, kuin kotona...sillä anoppi ei nettiä tarvitse, joten hänellä sitä tietenkään ole, mutta täällä on internetkahviloita vaihtelevasti toimivilla yhteyksillä, tänään käymässämme yhteydet olivat rikki! Joten piti lähteä kahvilaan/ baariin, jossa internet toimii:) huomaan olevani jonkinverran nettiriippuvainen, koska olen tottunut, lukemaan päivittäin uutisia, blogeja ja bloggaamaan itsekin suhteellisen säännöllisesti.

Puhelimella pitää muistaa, ettei kerrytä itselleen tähtitieteellistä laskua pitämällä mobiilidataa päällä. Muuten tunnelmat ovat kuin kotiin olisi tullut, tykkään lomailla täällä ja viime käynnistä on kulunut muutama vuosi, ihanaa nähdä tutut paikat ja sukulaiset mieheni puolelta, olen asunut täällä jonkin aikaa itsekin ja viihdyin erinomaisesti.

Näin sitä vaan ikäänkuin "hyppää" omasta tutusta Suomalaiseta elämästää toiseen todellisuuteen ja orienttiin elämään, jotka eivät todellisuudessa eroa juurikaan toisistaan ja eroavat jotenkin tietysti kuitenkin. En koe olevani täällä mikään turisti, osaan kieltä, vaikka en sitä todellakaan lähestulkoonkaan täydellisesti hallitse, mutta osaan toimittaa asiat, tulen ymmärretyksi ja pystyn keskustelemaan ihmisten kanssa ja hekin kaiketi ymmärtävät minua:)

Lomamoodiin on hyvin helppo solahtaa heti, ainakin minun. Kun heti lähtee reissuun loman alettua, pääsee heti täydelliseen lomatunnelmaan, eikä ole tietoakaan arkisedta rytmistä ja siihen kuuluvista rutiineista, suosittelen lämpimästi ihan jokaiselle!

Kuvat ei nyt näytä kunnolla latautuvan?! Seuraavalla kerralla parempi onni niiden suhteen:)

Mukavaa viikonloppua kaikille!!3 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos