Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Lähdön tunnelmaa...

Nyt se on jo ihan tuossa kulman takana....se kesäloma nimittäin:) ja lähdöntunnelmissa täällä iltaa vietellään. Pakkaukset on loppusuoralla ja pieni jännitys kuuluu asiaan, mutta ehdottomasti hyvällä tavalla.
Kukat on kasteltu ja kasteluista sovittu...toivottavasti kahden vkon aikana edes joskus muistaisi tuo jälkikasvu antaa kasveille vähän vettä:) Laitoin myös muutamia vedellä täytettyjä pulloja ruukkuihin ja kastelulavoihin ylösalaisin, niiden pitäisi sitten mullan kuivahtaessa luovuttaa kasveille kosteutta, nähtäväksi jää kuinka käy!


On se vaan kumma miten loman alkamis aamuna, viimeisenä työpäivänä mieli on kepeä ja hymy herkässä. Töissä teki viimeiset hommat ja hoiti asiat,  jotka ennen lomaa pitää muistaa. Kotiin kun iltapäivällä lähti oli erityisen hyvä fiilis. Kyllä sitä lomaansa jokainen varmaan odottaa. Erityisen mukavaa tästä toki myös tekee se, että heti loman alkajaisiksi on lähdössä tänä vuonna matkalle.


Oletteko te käyttäneet kesäkasteluissanne tätä pullopullokikkaa apunanne?


Ja jos olette, miten toimi?


Matkustan Istanbuliin, kahden maanosan kaupunkiin; Euroopan ja Aasian, jotka Bosporinsalmi erottaa.
Kaupungin historialliset alueet on lisätty UNESCOn Maailman kulttuuriperinnön listaan vuonna 1985.
Kaupungin vanhan Euroopan-puoleisen osan jakaa kahtia Bosporista länteen työntyvä pitkä lahti, Kultainen sarvi. Sen ja Marmaranmeren välissä on kaupungin vanhin osa, Stambul, jota lännessä rajoittaa vanha kaupunginmuuriTopkapın palatsi sijaitsee laajalla tontilla aivan Marmarameren ja Bosporin yhtymäkohdan vieressä. Stambulin huomattavia historiallisia rakennuksia ovat myös Hagia SofiaSininen moskeija ja Istanbulin suuri basaari.
Kultaisen sarven pohjoispuolella on uudempi Galatan kaupunginosa, jonka yhdistää Stambuliin joukko siltoja, joista huomattavin on Galatan silta. Pitkä kävelykatu, İstiklal Caddesi, johtaa Galatan sillan läheisyydestä Taksim-aukiolle, jonka ympärille on muodostunut moderni liikekeskus. Galatan pohjoispuolitse kaupunkia kiertää moottoritie, johon kuuluu myös vuonna 1973 valmistunut, Aasian puolelle johtava Bosporin silta. Bosporin itäpuolella olevista kaupunginosista keskeisimpiä ovat Üsküdar(ent. Skutari) vastapäätä Galataa sekä etelämpänä niemessä Marmaranmeren rannalla sijaitseva Kadıköy, antiikin Khalkedon. Istanbul sijaitsee Afrikan ja Euraasian mannerlaattojen rajakohdan lähellä, minkä vuoksi alueella on ollut useita ankaria maanjäristyksiä.
Kaikkea tuota ja paljon muuta on tarunhohtoinen idän ja lännen kohtauspaikka, mystisen kiehtova Istanbul.
Mikäli yhteydet toimivat:) ja toivottavasti toimivat,  tulette kyllä saamaan blogini välityksellä jonkinlaisen kuvan tuosta kiehtovasta kohteesta, parin seuraavan viikon aikana.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille ja lomalaisille aurinkoa ja lämpöä♡

3 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa ja lomamatkaa! Itselläni menossa toinen päivä ja olen niin nauttinut. Tekee melkein ääneen naureskella pelkästä hyvästä olosta! Huomenna pieni päiväreissu edessä. Virkistää mieltä sekin!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos