Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 5. kesäkuuta 2018

Kuivuus näkyy luonnossa

Tein tänä iltana kävelyn lähimetsään ja kiertelin muutenkin lähialueilla, tutkailin vähän miten luonto on kestänyt liki kuukauden sateetonta ja  lämmintä, jopa helteistä säätä? Luonnossa huomaa nyt jo,  että luonto kaipaisi nyt kyllä vettä. Paikoin kallioisilla, rinteillä ja aukeilla paikoilla kasvit, ruoho ja puut ovat kuivuneet. Metsä on rutikuiva; sammaleet ja jäkälät ovat suorastaan "rapeiksi paahtuneita" :) Pihlajat käpristelevät lehtiään, koivut kellastuttavat ja pudottelevat niitä, ruoho on kuivunut kelta-ruskeaksi.
Katselin metsässä mustikoita, kukinta sujui hyvin,  eikä halla vienyt kukkia, mutta myös mustikka tarvitsisi nyt kipeästi vettä, että marjat kypsyisivät isoiksi. Vadelma puskat ovat samassa jamassa!!
Luonto on jännä siinäkin mielessä, että osa lajeista kituttaa, mutta osa kuivuudesta huolimatta kukkii runsaasti ja ihanasti ja ehkäpä myös nopeammin, kuin jos ne olisivat saaneet edes hieman vettä. Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla myös monet kasvit, kukat, puut ja pensaat ovat myös aloittaneet kukintansa etuajassa, poikkeuksellisen kuivan ja lämpimän toukokuun johdosta.
Nyt muutamana päivänä on pilviä leijunut taivaalla ja pari pisaraakin on ollut ilmassa, mutta siihen se sitten toistaiseksi on jäänytkin. Tänään kun lähdin töihin, niin mittari näytti noin +9 astetta ja tuuli oli melkoinen...Jossakin päin Suomea on ollut hallanvaaraa ja viljelijät ovatkin nostelleet kasvejaan öiksi lämpimään ja peitelleet arkoja taimia.Saadaankohan tällä viikolla sadetta?
1 kommentti:

  1. Viime yö vähän hirvitti. Oli luvattu +6 astetta, mutta usein on käynyt niin, että meillä on monia asteita kylmempää. Kymmenen jälkeen katsoin mittariin, niin silloin oli jo 6,6 joten olin ihan varma, että yö on todella kylmä. Kaikkia kasveja en millään suojaan saanut ja yritin ajatella, että jos menee niin menee... Onneksi kuitenkin kaikki näyttää olevan kunnossa!
    Sadetta todella kaipaisi. Eilen kyllä satoi, mutta ei lähellekkään riittävästi. Hirmuinen tuuli vielä kuivattu tehokkaasti lisää...
    Ihanaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos