Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Kesä pitää otteessaan

Kesä etenee ja loma lähestyy, ensin on kuitenkin vieä jaksettava yli juhannuksen odotella sitä oman lomansa alkua, on elettävä arkea, viikonloppuja ja se keskikesänjuhla Juhannus ja aloitettava sen jälkeinen viikkonkin vielä töissä käyden. Kesä pitää kuitenkin jo  tiukasti otteessaan, on aurinkoa, valoisaa ja lämpöä, aikaa suunitella. Pyöritellä mielessään eri vaihtoehtoja mitä tekee vielä ennen lomaa, miten käyttää aikaansa? Arki-iltaisinkin ehtii juoda ne terassikahvit, tavata kavereita, käydä kävelyllä ja lueskella kirjaa, viikonloppuna voi ja ehtii vaikka piknikille tai viettämään mökkiviikonloppua. Loman etukäteen suunittelu on mukavaa puuhaa myös.Kesä on asenne, luin jostakin ja totta tosiaan, onhan se vähän niinkin. Me ihmiset tuppaamme olemaan vähän sääriippuvaisia; kun on kivat ilmat elämä hymyilee ja jos taas viileää ja sateista,  nuttu on nurin ja ottaa päähän. Turhaahan se on myöskään luoda itselleen ja läheisilleen mitään kesälomapaineita, stressiä tai hillitöntä työlistaa suorittamista, suorittamisen perään.Kannattaa annostella kesäänsä kohtuudella vähän sitä ja tätä, jotta balanssi säilyy ja lomasta jää kivat muistot. Luin työpsykologin suosituksia miten saada lomasta muistoja, kannattaa tehdä jotakin uutta ja mennä uusiin paikkoihin, uusista ja ennen kokemattomista paikoista, asioista ja tekemisistä meille jää muistoja.Lähellä lomaa ja lomalla kesä pitää meitä otteessaan, me vietämme puolet vuodesta pimeässä ja kylmässä, kyllä me kaipaamme kesän valoa, huolettomuutta, lämpöä ja rentoutta, eikös vaan? Tykäämme olla kesän otteessa oikein kunnolla, nauttia joka hetkestä, kun huomisesta ei koskaan tiedä, voi vaikka sataa:)


Kannatta luvata itselleen, että tänä kesänä, menen rantaan katselemaan, kuuntelemaan ja tuoksuttelemaan, miltä se kesä oikein tuntuu, pakkaan ne eväät piknik koriin ja lähden ulos luontoon, varaan sen risteilyn, lähden haistelemaan vieraita maita ja mantuja, nukun riippumatossa päiväunet ja ennenkaikkea koen kesän, en odota tai etene "sitku"mentaliteetilla, vaan  mene ja tee juuri nyt, tänä kesänä, anna kesän pitää itseäsi otteessaan.


Uhraa hetki aikaa sille, että mietit;  millainen olisi juuri sinun unelmiesi kesä, mitä siihen kuuluisi, mikä tuottaisi itsellesi eniten iloa? Ja sitten vaan toteuttamaan juuri sitä oman näköistään kesää, niin yksinkertaista se on, kunhan vaan päättää tehdä kesästään oman näköisensä.


Annetaan kesän pitää meitä otteessaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos