Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Eihän tämä nyt ollut tässä?

Toukokuu antoi parastaan ja kesäkuun ensimmäinen viikonloppu on ollut sanalla sanoen kesäisen ihana...pitäisikö tästä olla huolissaan? No ei, vaan pikemminkin ajatella, että kenties saimme ikäänkuin yhden extra kesäkuukauden. Kesäkuu on juuri ehtinyt alkaa ja jo nyt tuntuu, että on saanut jo nauttia enemmän kuin kahtena viime vuotena kesästä edes yhteensä. Tänään olen syönyt aamiaista terassilla, aloitellut kesäprojektiani ...niiden vanhojen ikkunan pokien hiomista, mutta toisen kittaukset lasin reunoilla on niin vanhat, että rapisevst/ putoilevat pois paloina ja pienemmän pokan lasi on halki keskeltä...katsotaan nyt saako niistä jotakin aikaiseksi?


Tämä kaunotar ilahdutti minut täysin yllättäen pihaltamme

Ja näiden voimalla aloiteltiin tätä päivää


Aamupala terassilla on kesän iloja


Vähän pihahommiakin  tuli tehtyä


Nämä siemenkodat otan aina kukinnan päätteeksi maljakkoon kuivumaan


Terassista tulee hyvänä kesänä kotiin yksi huone lisää, siellä tulee oleiltua, laitettua ruokaa ja aterioitua ja muuten vaan hengailtua, meillä terassi on aamusta talon varjon puolella, mutta kuumimman iltapäivän siihen paistaa. Edessä on kuitenkin metsää ja isoja puita, joita joskus on tullut harmiteltua, kun aurinko ei pääse paistamaan koko päivää iltaan asti kunnolla terassille, mutta toisaalta,  oleilusta tulisi liiankin kuumaa kovassa paahteessa, ellei noita puita olisi.


Tomaatit tykkäävät lämmöstä, mutta vaativat myös paljon vettä, katsotaan tuleeko chileistä satoa?Laukat on kukassa


Aamulla siistin vähän kukkapenkkiä pihan etupuolella,  leikkasin kuihtuneet ja kellastuneet tulppanien ja narsissien varret ja lehdet, nypin rikkaruohot, jaoin chilin ja parin tomaatin taimet omiin ruukkuihin ja kukkapenkistä tuli kertaheitolla taas siisti. Kasvilaatikoiden salaatit, tilli, kesäkurpitsat ja kurkut ovat itäneet ja kasvaneetkin, kiva jos vaikka satoakin saisi pikkuisen, kaikkihan riippuu tietysti kesän jatkosta.


Nämä akileijat eivät korista omaa pihaa, vaan löytyvät naapurustosta


Niin, luulenpa, että monella pyörii mielessä se, että millainen tästä kesästä loppujen lopuksi oikein tulee? Kyllähän se kieltämättä on itsellänikin mielessä käynyt, että olisiko tämä kesä ollut nyt sitten tässä; toukokuussa? Optimistina luotan ja tietysti toivon, että niin ei ole. Tottakai kesä on muutakin, kuin jatkuvaa hellettä ja auringon paistetta.
Kivaa viikon alkua!!

1 kommentti:

  1. Kyllä on kiitollinen mieli. Jos ei tulisikaan lämmintä kesää, saimme sellaisen jo kokea. Koko vuosi on tähän asti ollut ihan justiinsa niin ihana kun Suomi voi vaan olla.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos