Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 5. toukokuuta 2018

Vihdoinkin lämpenevää

Lauantai, ulkoilupäivä ja viileä aamu...+4 astetta!! Näytti kännykkäni lämpötilaksi, kun lähdin toukokuiseen aamuun katselemaan kevään edistymistä. Ja onhan se edistynyt ollaan kuitenkin jo toukuulla hyvän matkaa. Välkehtivä meri otti minut vastaan  rantareitillä, kaikkialla alkaa myös jo vihertää ja vesilinnut rakentavat pesiään, jotkut hautovatkin jo, purjeita on nostettu ylös ja veneitä laskettu vesille. Puutarhamyymälöiden ovet käyvät tiuhaan tahtiin, kun kaunis ja lämpimäksi ennustettu sää saa ihmiset liikkeelle ja kunnostamaan puutarhoja, terasseja, parvekkeita ja pihojaan. Talven selkä on vihdosta viimein selätetty ja lämlämmin sää on enemmän kuin odotettu.Krookukset tuovat kevään


Tulppaanit
Narsissit ja helmililjat


Linnut ovat paikkauskollisia, viimevuotisilla pesimäpaikoilla näkyi silkkiuikkuparit, joutsenet olivat samoilla paikoilla, kuin viime vuonnakin ja kanadanhanhi ja herra joutsen ottivat mittaa toisistaan samalla rantaviivalla, joutsen oli kuitenkin jo pesäpaikan rouvineen katsonut ja rouva näytti hautovan ja viimeistelevän pesän viime silauksellaan. Muita vesilintuja uiskenteli etäämmällä rannasta isoina joukkoina. Rantasipit ja meriharakat juoksentelivat toki myös jo rannalla. Tiirojen lentonäytöksiä oli myös kiva seurailla ja lokit pitivät vahtivuoroa kotirannan kivillä. Seurailin myös tukkakoskelon aamupesua.


Menetkös siitä, tää on meidän ranta!!


Rouva joutsen on hautomispuuhissa


Lokit vartiopaikallaanTukkakoskelo


Silkkiuikkupariskunta


Valkovuokot kukkivat paikoitellen isoina mättäinä ja krookukset olivat avannet tulppaanien kanssa kukintonsa, vielä näkyi narsisseja ja helmililjojakin kukkapenkeissä matkani varrella. Sanalla sanoen niin kaunista ja viikonloppuasmuinen rauha,  eipä kovin monia muita aamuihmisiä ollut liikkeellä.
Huomenna toivottavasti on yhtä keväisen lämmintä, suunnitelmissa on aamupäivällä ulkoilua ystävättären kanssa, kuinkas muuten myös merellisissä maisemissa.Tarkoitus olisi myös touhuta pihalla, kenties hankkia ensimmäiset kesäkukatkin?


Aina yhtä kauniit valkovuokot


Mitenkäs siellä on vietetty tätä upeaa kevätpäivää?? Joko olette hankkineet kesäkukkia?

Mukavaa lauantain myöhäisiltaa ja viikonlopun jatkoja!2 kommenttia:

  1. Tuossahan olisi ollut kuvia 3-4 postaukseen! :)

    VastaaPoista
  2. No niinpä, mutta kun ei pysty valitsemaan:)...tänään tuli otettua paljon kuvia ja vielä jäi paljon varalle seuraaviin postauksiin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos