Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Toukokuu

Hei vaan ja ihanaa, toivottavasti jo lämmintä ja vihertävää toukokuuta kaikille, Vaput on juhlittu ja kevät virallisesti alkakoon! Minä vietin Vappuni ystävä pariskunnan luona vanhassa kotikaupungissani ja aatto suosi oikein mukavasti sään puolesta,  oli poutaa ja melko kiva keli. Autottomana suosin matkoillani tietysti julkisia ja täytyy kyllä todeta, että melko huokealla pääsee reissaamaan, kannattaa varata lippunsa ajoissa, silloin saa reissunsa edullisesti.


Ystäväni oli tehnyt ihania vappuherkkuja!! 


Parsasalaatti oli maukas ja keväinen, njam, njam!!


Vihertää jo...ihan pian on jo lehti pensaissa:)


Menomatka taittui raiteita ja tulomatka ihka ensimmäistä kertaa Onnibussissa. Onnibussissa matkustettaessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta varatut paikat pitäisi mielestäni kyllä merkitä ja ostovaiheessa lippuun pitäisi tulla merkintä paikkanumerosta, muussatapauksessa ja kuten muilla yhtiöillä,  voi paikkansa valita  vapaista, merkitsettömistä, Onnibussissa tämä ei kohdallani ainakaan toiminut ja alakerran kulkuväylä oli todella kapea.


Ruissalosta löytyi tällainen; kivitaskun pesä,  jossa olikin jo munia♡♡


Bussissa oli kyllä tilaa ja istahdin merkitsettömälle paikalle, kunnes seuraavalta pysäkiltä tullut matkustaja kertoi sen olevan hänelle varatun paikan??! Olin vähän ihmeissäni ja vaihdoin tietysti käytävän toiselle puolelle istumaan, mutta ihmettelin kanssamatkustajille, sitä ettei varattuja paikkoja oltu siis merkitty mitenkään ? Edessäni istuva tyttö ohjeisti minua, että paikkanumero näkyy lipussa määrätyssä kohtaa, no en ole aiemminkaan paikkaa valinnut ja siitä extraa maksanut , joten minulla luki k.o kohdassa tietysti ettei paikkavarausta ole. Mielestäni niille jotka haluavat juuri tietyn paikan pitää siihen toki olla mahdollisuus ja ehdottomasti muille matkustajille tiedoksi merkitsemällä varattu paikka varattumerkinnällä istuimeen. Koska myös muille lipun lunastaneille toki istuinpaikka löytyy niiden vapaiden joukosta:) Mutta vältyttäisiin turhilta istumapaikkojen vaihdoilta, kun olisi ne varattumerkinnät:)


Aurajokirantaa 


Toivottavasti Vappunne ovat sujuneet iloisissa ja mukavissa tunnelmissa, kuten itselläni. Oli kivaa yhdessä oloa, hyvää ruokaa, kivaa vapputunnelmaa,  vanhojen kotikontujen näkemistä ja piristävä kävelykierros luontopolulla hienoisessa tihkusateessa vappupäivänä. Sade ei tosin siellä liikkuessa yhtään haitannut, eikä ollut muutenkaan kovaa. Turun vappuaatto oli yleisilmeeltään Vappuisen ja keväisen pirskahteleva ja hyväntuulinen. Lähdimme Vappua juhlistelemaan perinteiseen Samppalinnaan, joen äärelle, mikä osoittautuikin oivalliseksi paikaksi siihen tarkoitukseen, kaupanpäällisiksi sai nauttia jokivarren näkymistä ja kauniista auringonlaskusta, ei hullumpaa laisinkaan.


Ruissalon ihanat pitsihuvilat


Vappupäiväksi olikin sitten luvattu sadetta ja aamu valkeni sitten sateisena, päätimme kuitenkin seurailla tilanteen kehittymistä aamupäivän ja kun sade oli vain tihkua päätimme lähteä Ruissaloon luontopolulle.Tarkoitus oli myös kiertää  Ruissalon telakka aluetta ja poiketa siellä olevassa Avelia sisustusliikkeessä jos se olisi sattunut olemaan auki, kuten arvasimme, ei ollut auki, täytyy poiketa kesällä uudemman kerran siellä.
3 kommenttia:

 1. Ihanin tuo neljänneksi viimeinen kuva!

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat ja kiva kun sait viettää mukavan vapun! Olis voinut olla vaan pikkuisen paremmat kelit niin olisi ollut vieläkin mukavampaa:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
 3. Jep vappu on mennyt ja kevättä pukkaa, vaikka välillä satelee. Nurmikko vähäsen vihertää. Pian on äitienpäivä, eikö se kevätkin silloin viimeistään puhkea kukkaan.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos