Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 29. toukokuuta 2018

Grillausta ja alppiruusuja

Kesään kuuluu grillaaminen ja sitä oli päätetty tehdä eilenn töiden jälkeen. Aloitin esivalmistelut jo edellis iltana, nuijin pihvilihat, tein marinadin ja laitoin pihvit yöksi marinoitumaan,  esikypsensin  perunat, perunanyyttejä varten, salaatin tein töistä tullessani ja sitten eikun "rillaamaan". Herkullinen kesäateria syntyy arki-iltanakin nopeasti pienillä esivalmisteluilla. Variaatio mahdollisuuksia on lähes loputtomasti, muutakin voi grillata kuin makkaraa:)
Tänä kesänä olisi tarkoitus testata myös grillissä käytettävä savustuspussia kalaan. Mielessä ehti käydä jo myös kesän mansikkakakku, joka on ehdottomasti ainakin kerran kesässä tehtävä. Kesäherkkuja on niin monia, mikä muuten on sinun suosikkisi? Hyvän ruuan ympärille on kiva kutsua ystävätkin syömään, viettämään aikaa yhdessä ja ihan vaan nautiskelemaan Suomen suvesta. Eilen huomasin, että juhannusruusutkin aloittelevat täällä jo kukintaansa, aikamoisesti etuajassa. Myös alppiruusut ovat kukassa, kovasti tekisi mieleni tänä vuonna päästä myös vierailemaan Haagan alppiruusupuistoon niitä ihailemaan.
Luonnossa on juuri niin yltäkylläisesti tuoksuja;  sireeni ja kielot, sekä kukintaa, että tuntuu ihan ylenpaltiselta kaikki tämä tuoksujen ja  kukoistuksen suloinen sekamelska. Monilla linnuilla on jo poikasia ja poikueita ja meidän takapihalla oli käyty nyppimässä muutama kukan hento taimi istutusruukusta!! Ihmettelin kovasti, että mikä kumma moista olisi tehnyt, veikkasin kissaa tai oravaa. Laakean kulhon multaa oli "viskottu" taimien kera kulhosta pois ja sitruunamintun juurella oli ilmeisesti myös vähän kuopsutettu multaa?? Syylliset löytyivät kuitenkin eilen illalla. Takapihalla tepasteli illalla kaksi mustarastasta ja nehän ovat kovia kuopsuttamaan maata ja lehtiä maasta, ehkä pitkävartiset uudet kasvienvarret muistuttivat niitä matoateriasta,  mene ja tiedä??
Eihän tätä kauneutta voi kuin ihailla!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos