Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 12. toukokuuta 2018

Äidin ja tyttären yhteinen aika

Reissut on taas tällä erää reissattu ja yhtä ja toista tuli tehtyä ja monta asiaa hoidetua. Näin äitienpäivän alla oma äitiys ja oma äiti ovat ajatuksissa, ei voi kuin olla iloinen ja onnellinen, että sain viettää äitini kanssa aikaa, muistelimme lapsuuteni kesiä mökillä, hauskoja sattumuksia, kivoja tapahtumia ja muistojamme kesistä, äidilläni niitä on takana jo melkoinen määrä;  85 kesää tulee täyteen tänä kesänä. Ostimme hänelle kesäkukat torilta ja äiti muisteli miten hän nuorenatyttönä myi itsekkin torilla ystävättärensä kanssa pelakuun taimia, joita äitini äiti,  minun mummuni oli kasvattanut ja kieloja.
Äiti halusi nimenomaan ihan perinteiset punaiset pelakuut kesäkukiksi itselleenkin ja orvokkiamppelin terassille roikkumaan. Istuimme ulkona, joimme päiväkahvit ensimmäistä kertaa ulkona tänä keväänä, minä haravoin  ja siistin vähän kukkapenkkejä ja äiti istui pihalla seuranani ja nautti ihanasta lämmöstä ja heräävästä kesästä.Tuli käytettyä äiti lääkärillä, nautittua kampaajan tuolilla, käytyä kauppareissut ja kahviteltua herkkujen kera kahvilassa ja auteltua arjen askareissa, naurettua, muisteltua ja nautittua; vietettyä aikaa yhdessä♡yhteisistä hetkistä syntyy muistoja elämän helminauhaan♡Miten teillä vietetään äitienpäivää? Muistan lukeneeni lehdestä, että Suomessa vietetän tänä vuonna jo sadannetta kertaa äitienpäivää!! Meillä eteläisessä Suomeassa ainakin valkovuokot liitetään hyvin vahvasti äitienpäivään, mutta radiosta taas kuulin, etteivät esim. Suomessakaan pohjoisemmassa asuvat mielä niitä mitenkään juuri äitienpäivään kuuluviksi?!


Äitienpäivä, kuten kaikki muutkin juhlapäivät kaupallistuvat kovaa vauhtia ja kukkakaupoille äitienpäivä on kevään yksi suurimmista sesonkipäivistä. Oma kukkapenkkini alkaa juuri parahiksi äitienpäiväksi olla parhasssa kukinnassa:)


Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille!!

2 kommenttia:

  1. Minä kokkaan ja miehen äiti ja isä sekä miehen sisko perheineen tulevat meille äitienpäivää juhlistamaan. Aamulla taidan saada sitten lahjat ja kortit. Kukan ostin itse. Sinisen hortensian:). Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia <3 Yhteinen aika on niin arvokasta <3 Kivaa äitienpäivää Sinulle! Meillä sitä vietetään pihatöiden parissa (yllätys, khih)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos