Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 20. huhtikuuta 2018

Viikonloppuun laskeutuminen on alkanut

Mukavaa perjantaita ja viikonlopun alkua...voi miten tuntuukaan mukavalta, että on pari vapaapäivää! Tänä aamuna töihin mennessäni samaan metrovaunuun tuli nuorehko nainen, joka kiinnitti huomioni ja sai minut mietteliääksi, sillä hän piteli otsaansa, vilkaistessani häntä huomasin, että hän painoi otsaansa ikäänkuin jollakin "rievulla" tai paperilla. Nainen istuutui eri penkkiriville, mutta eteeni, metron jatkaessa matkaansa, hän oli sulkenut silmänsä ja näytti nojaavan metron ikkunaan, jäin miettimään, että olikohan hänellä kaikki hyvin?


Jos hän olisi istuutunut viereeni tai vastapäätä,  olisin luultavasti kysynyt häneltä asiasta, mutta nyt vain mietin, että millainen hänen aamunsa oikein tähän mennessä oli ollut? Kärsikö hän kenties migreenikohtauksesta ja jos näin oli, miksi ihmeessä hän oli päättänyt kuitenkin lähteä (luultavasti) töihin? Hän ei näyttänyt itkuiselta, eikä siltä, että hän olisi myöskään riidellyt/tapellut, mutta olihan hän työmatka-metrossa aamulla vähän huomiota herättävä ilmestys, eikä hän mitenkään yrittänyt myöskään peitellä itseään.


Olen parina päivänä seuraillut pesänrakennuspuuhissa olevaa talitiaista työhuoneeni ikkunasta, se on tosi ahkerana jo heti aamusta. Lintu pyrähtelee tuon tuosta ikkunan ohi nokka täynnä ruohoa ja risuja,  välillä se pysähtyy lepäämään ikkunan reunalle ja kohta jatkaa taas matkaansa, myös varikset näyttävät olevan samoissa puuhissa. Tällä viikolla luonto onkin ottanut ison harppauksen kevään edistymisessä, kun on ollut niin lämmintä. Töistä tullessani huomasin etupihan kukkapenkissä jo kaksi auennutta Iiristä, jee!


Viikonloppuihin tuppaa aina kehittelemään yhtä jos toistakin puuhaa ja itsellänikin on tälle vikonlopulle muutamia asioita mielessäni. Vielä en aijo terassia laittaa kevät/ kesäkuntoon, sen vuoksi, että meillä terassi on varjon puolella ja pitää aika reippaasti vielä lämmetä, että esim. aamukahvit voisi kuvitella siellä nauttivansa, mutta grillin suojapeitteen alle kurkistin ja grillin tarkistus ja paistotasojen pesu olisi ajankohtaista, jos vaikka grillikauden kohtapuoliin tarkenisi aloittaa?? Terassia olisi kyllä kiva kohta jo päästä siivoilemaan ja pesemään talven pölyt sieltä pois...puhumattakaan, että saisi laittaa kesäkukat:)


Mutta viikonloppuun pitää ja saa kuulua myös joutenoloa, ei kokoajan tarvitse suorittaa ja puuhastella, pitää antaa välillä itselleen lupa ihan vaan oleiluun.

Kivaa viikonloppua, toivotaan että keli ei muutu kovin viileäksi ja sateiseksi!!


1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos