Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 19. huhtikuuta 2018

Vinkkejä kevätpuuhiin postilaatikosta

Tervehdys vaan torstaihin, täällä odotellaan jo tulevaa viikonloppua, vaikka tämä mukavan keväinen säätila on muuttumassa viileämmäksi juurikin viikonlopuksi, mikä harmin paikka!! Olisi kiva päästä vähän pihahommiin jo. Töistä tullessani kävelin vanhan omakotitalon ohi, missä on kaunis ja hyvin hoidettu piha. Lämmin sää oli saanut pihan sinivuokot, krookukset ja skillat avaamaan nuppunsa ja pihaa peitti paikoitellen oikea kukkamatto,  en tohtinut kuitenkaan toisten pihaa jäädä sen enemmän kuvailemaan, mutta yhden kuvan sentään uskaltauduin nopeasti nappaamaan ohi kävellessäni. Eilen illalla oli taivas jännän näköinen punareunaisine pilvineen ja kuulin pari ukkosen jyrähdystäkin, mielenkiintoisia nämä kevään sääilmiöt ja vaihtelut.
Omassa kukkapenkissäkin tapahtuu, lämpö saa kukat työntymään mullasta kasvuun ja odottelen jo innokkassti mikä avaa ensimmäisenä kukat, en nimittäin  ihan tarkkaan edes muista mitä sipuleita on tullut istuteltua, löysin narsissin ja laukan ja jonkun muunkin kukan pakkaukset  joihin olin  onneksi kirjoittanut koska ja minne ne on istutettu:) Esikasvatetettavatkin nauttivat valosta ja lämmöstä ja osa onkin kasvanut jo kivasti, osa hitaammin  mutta kaikista purkeista ja purnukoista tuntuu sentään jotakin nousevan ylös, kiva!Cladiolukset ovat lähteneet hyvään kasvuun...


Postilastikkoon oli tänään tupsahtanut pientalo ja piha lehti, jonka välissä oli Bio-aapinen lehtinen, missä olikin  tuhti lukupaketti kaikille kukista, kasveista ja puutarhasta kiinnostuneille, saitteko samat lehdet? Bio-aapisessa oli juttua mm.luonnonmukaisista tomaateista ja chileistä, monen suosikeista ruusuista, puutarhan tuholaisista, etanoista ja kotiloista ja mm.orgaanisesta, luonnonmukaisesta lannoituksesta, sekä vinkkejä ja niksejä juuri ajankohtaisiin puuhiin pihalla ja puutarhassa, mielestäni varsin kattava infopaketti.
Jos viikonloppu on viileä ja sateinen ainahan voi suunnitella piha ja puutarhajuttuja ja istutuksia, sekä kylvöjä tai lähteä puutarhalle tai puutarhamyymälään tutkimaan mitä kivaa niissä jo on tarjolla pihoille ja puutarhoihin:)

2 kommenttia:

  1. Olkkarin ikkunasta huomasin, että jotain vihertää meidän pihan kukkapenkissä. Tarkistan asian paremmalla ajalla lauantaina! Joo, ikävää sellainen sään viilentyminen. Ei olisi tarpeen.

    VastaaPoista
  2. Juu ei nyt enää yhtään haluaisi mitään kylmenemisiä, mieluummin sitä lämpenemistä, kiitos:)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos