Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Sunnuntain puuhasteluja

Tästä päivästä muodostui jotenkin puuhakas, aamusta heti mietin alkavan viikon ruuat ja laadin kauppalistaa, jatkoin jo aiemmin aloittamiani istutuspuuhia ja ihmettelin, että mihin ihmeeseen oikein pistän kaikki esikasvatettavat? Nyt on Cladiolukset purkeissa, ja ajattelin myös kokeilla, josko kaupan yrtit juurtuisivat ja lähtisivät uuteen kasvuun, pistin nyt mintun ja tinjamin ruukkuihin, koulin paprikat. Ja kun alkuun päästiin, niin puuhastelin  sitten päivän mittaan vähän muutakin.


Gladioluksia kokeilen ihka ensimmäistä kertaa


Katsotaan lähtevätkö minttu ja tinjami uuteen kasvuun?
Ja tuleeko paprikoista mitään? niin pienen pieniä ne ovat vielä?!


Häpeäkseni on tunnustettava, että tersssin ns.jouluvalot, tiedättehän ne pikkuruiset ledvalot,  ne sain otettua pois vasta tänä viikonloppuna!...ei niitä tosin Uudenvuoden/Loppiaisen jälkeen juurikaan enää polteltu ole, mutta ei ollut aiemmin tullut poiskaan otettua. Keräsin myös mustikan ja puolukan varvut, sekä erikat pois syys/talvi istutuksista. Etupihan kukkapenkistä pilkistää yhä enemmän kukkien alkuja, jospa kohta jo alkaisi lämpimämpää tulla, niin pianhan ne esiin työntyvät:)


Sieltä niitä jo pilkistelee...


 ja tuli vielä leivottua mokkapalojakin ja pestyä pyykit, eiköhän siinä ole ihan riittävästi yhdelle sunnuntaille puuhasteltu:) Tänä aamuna taivas oli jonkinmoisen utukrrroksen peitossa ja aurinko yritti sitkeäsi saada paistettaan sen läpi, syntyi jotenkin erikoinen tunnelma?!Haloilmiöksi se ei kuitenkaan kehittynyt.Jotenkin taivas näytti hetken aikaa vähän erikoiseltaPäivälämpötilat ovat nousseet jo aika kivasti, saapa nähdä millainen tästä keväästä oikein lopulta tulee, kun se oikein pääsee vauhtiin?? Meillä terassi on varjoisammalla puolella taloa ja metsä suojaa sitä auringolta, joten lumien sulaminen kestää aina sillä puolella pihaa vähän kauemmin, yritin vähän katsella miten köynnökset/ kärhöt ovat talvesta selvinneet, mutta vielä ei voi sanoa mitään. Monena keväänä luulee jo että kärhöt on pakkanen vienyt, mutta toukokuulla huomaa yks kaks uudet silmut ja pian koko kasvi venahtaa taas kasvuun. Viimeistään vappuna olisi kiva päästä taas grillailemaan ja avata terassikausi...nähtäväksi jää kuinka käy?


Leppoisaa sunnuntai iltaa!

1 kommentti:

  1. Upeita kuvia ja kivoja puuhasteluja. Kyllä noista vielä paprikat varmaankin tulee <3 Aluksi kasvu on hidasta, mutta kun vauhtiin pääseevät niin sitten se on menoa se :D Mahtavaa uutta viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos