Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 7. huhtikuuta 2018

Se on täällä nyt!

Kaikki tuntevat sanonnan; Pakahtua onnesta, ja siltä minusta on tänään tuntunut:) Ensinnäkin nuorin lapsistamme astui tänään aikuisuuteen, se "maaginen täysi-ikäisyys" saavutettiin tänään, kaveri itse ei juhlapäivästään turhia hössöttänyt:) Lisäksi päiväkin tuntui juhlistavan pojan juhlapäivää, niin ihanan aurinkoinen aamu. Uloshan sitä oli lähdettävä, kun kerran sääkin oli luvatun mukainen. Heti alkumetreillä ulkona sydän todellakin oli pakahtua, niin ihanan keväiseltä jo tuntui, aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja askel oli kepeä, täydellinen ulkoilu ja kuvauspäivä siis, mitä sitä lauantailta muuta voisi toivoa.


Ihanat Iirikset ja chillat


Kevät aamuisin olen tottunut siihen, ettei rannalla lisäkseni juuri muita näy, kuin siiankalastajajia, lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia, tänään näin muutaman muun kuvaajankin?! Ja suppaajan, kyllä...hän märkäpuvussaan nautti täysin siemauksin luultavasti vuoden ensimmäisestä suppailu kerrastaan.


Minä nautin auringosta kasvoillani, rannan jääpeitteestä, auringon kimmellyksestä sulissa kohdassa, pienen pienistä puroista rantahietikolla, ja lintujen aamuvisertelyistä, tunne oli huikean hyvä, tätä on niiiiiiiiiin jo odotettu.
Eteläisessä rinteessä Irikset olivat avanneet jo nuppunsa♡uskomatonta miten nopeasti auringon lämpö ja valo saa luonnon heräämään, vaikka vain muutama päivä sitten satoi  vielä 10 senttiä lunta ja yöllä pakkastakin oli saman verran ja sitten nopeasti ja toisaalta ihan tuskastuttavankin hitaasti kaikki kevään merkit on siinä silmien edessä ihasteltavissamme.
Avovettä ja puroja; keväistä


Tänään näin toistamiseen kevään ensimmäisiä joutsenia, vielä hileisessä vedessä etsimässä ruokaa ja valkeaa höyhenpukuaan tarkasti sukien, ensimmäiset harmaalokit oliva saapuneet joutsenparin seuraksi tarkkailemaan kevätaamuun rannan rauhaa, myös sorsapari oli lähtenyt aamu-uinnille.


Nämä ovat kevään merkkejä


Vilkaistuani äsken lämpömittaria, se näytti 11, 2 astetta  joten ensi viikoksi luvattu 15 voi kenties toteutua. Tästä keväästä on lupailtu allertigoille vaikeaa,  Etelä-Suomessa veikataan koivun kukinnan olevan erittäin vaikea, siitepölytiedotteen mukaan leppä ja pähkinäpensas aiheuttavat jo oireita ja tuulten mukana siitepölyt kulkeutuvat pitkiäkin matkoja.


Kävelytiet olivat varsin loskaisia vielä


 Paikoitellen näytti vielä näinkin talviselta


Meri on paikoitellen vielä jäässä


Ja paikoitellen jo tältä


Keväistä lauantain jatkoa!

1 kommentti:

  1. Mahtavia kevään merkkejä. Kauniit noi kukat.
    Meillä ei ole läheskään noin lähellä kevät :( :(

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos