Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Sade sunnuntai ja vapun odotusta

Aavistelinkin näin käyvän...eli kun en eilen käyttänyt tilaisuutta hyväkseni ja lähtenyt ulkoilemaan ja kuvailemaan,  niin nyt sataa sitten vettä. No tälle säälle, kun ei mitään voi, niin pitää sitten tyytyä sisähommiin  vaikkapa toukokuu  alun koittaessa raivata vaatekaappiin tilaa kevyemmille kevät/ kesävaatteille ja karsia käyttämättömät vaatteet pois tilaa viemästä kierrätykseen.Tosin voihan tässä vielä niinkin käydä, että sää selkenee ja pääseekin ulkoilemaan?


Huomenna on sitten "virallisesti" kevään avajaiset; Vappuaatto,  minä suuntaan viettämään Vappua vanhaan kotikaupunkiini ystäväpariskunnan luokse. Katselin myös sääennustuksia huomiselle ja ei luvattu onneksi sadetta, mikä on kiva juttu , koska tokihan Vappuun kuulu mieluusti ulkona olemista, piknikkejä, grillailua ja terassilla poikkeaminen. Vappuja on vietetty kovin erilaisissa säätiloissa  sanomalehdissä on usein kuvia vuosikymmenten takaisista säätiloista jotka Vappuina ovat vallinneet ja onpa ollut suorastaan kylmän kalseita sateisia säätiloja, mutta myös ihanan aurinkoisia ja lämpimiä, ja koivut kauniilla hiirenkorvilla.


Osa ihmisistä ei pidä ns. pakkojuhlista, mutta itse olen sitä mieltä, että kukin viettäköön niitä juuri itse valitsemallaan tavalla ja juuri siten kuin itse haluaa tai olla viettämättä jos niin haluaa. Itse kyllä tykkään perinteistä ja eri juhliin liityyvistä traditioista. Joidenkin vapputraditioihin kuuluu osallistuminen kaupungilla vaikkapa Mantan lakitukseen, vapputorilla tai huvipuistossa lasten kanssa käyminen tai Vappupäivän piknik ja ystävien ja perheen kesken vietetty aika vaikkapa hyvän ruuan ympärillä, miten sinä aijot omaa Vappuasi viettää tänä vuonna?

Täällä satelee edelleenkin, ei selkiintynyt ilma, että olisi päässyt kuvailemaan. Tulipahan sitten saatua ne kesävaatteet kaappiin, ei huono sekään:)

Toivottelen tässä samalla teille kaikille oikein hyvää Vappua!!


4 kommenttia:

 1. Asuin 26-vuotiaaksi Rovaniemellä. Siellä vapunaikaan ei välttämättä ole niin kovin keväistä. No, kerran muistan istuneeni terassilla ja ihmetelleeni lämpöä! Munkit ja sima. Ilmapallot ja serpentiini, siinäpä se vappu! Taidankin jo lähteä syömään munkin kun tuli puheeksi! :)

  VastaaPoista
 2. Minulla menee vappu töissä. Ei haittaa, sillä se ei ole koskaan kuulunut lempijuhliini.

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat! Minä pääsen illalla vappuvapaiden viettoon:) Huomenna käväistään vapputorilla ja herkutellaan vappuherkuilla:) Toivotaan että huomenna olisi oikein kaunis päivä! Ihanaa vapun aikaa ja alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 4. Täällä toinen perinteistä ja juhlista tykkäävä! Hauskaa vappua :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos