Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pyhät taputeltu

No niin,  kyllähän tässä nyt sitten astetta talvisempaan aamuun taas herättiin, kuten ennustettu olikin??! Mutta, tämä jää ilmeisesti vain päivän mittaiseksi pyryksi ja sitten onkin jo kevään tulon vuoro, näin minä optimistina uskon ja toivon...toisaalta onhan se niinkin, että pessimisti ei pety! Kuten kevääntuloon lähes vuosittain on tämä sää hyvin tyypillistä kevään odotukseen liittyvää, onhan niitä nähty monenmoisia vappujakin ja jopa juhannuksiakin.


Viimeistä lomapäivää tässä vietellään ja huomenna aloitellaan pikkuisen lyhempää työviikkoa sitten taas, viisi vapaapäivää teki kyllä oikein hyvää. Seuraava pidempi vapaa onkin sitten toukokuussa helatorstain aikaan, jos ottaa perjantain vapaaksi saa 4 päiväisen pidennetyn viikonlopun, niin olen itse jo päättänyt tehdä:) voi että, miten tämä kevät kuitenkin toisaalta etenee, ollaan sentään jo huhtikuulla.


 Koivun oksan konkelolle teki peippo pesän

Joka kevät odotan ensimmäisiä kevään merkkejä aina yhtä innokkaasti, keväässä on ihan oma taikansa, kun luonto herää ja valo saa vallan. Joutsenet ovat yksi monista kevään merkeistä, kun ne saapuvat sulaan veteen jäiden kuitenkin vielä peittäessä isoa osaa vesistöistä, muuttolintujen saapumista on myös kiva seurailla, ja ne ensimmäiset sinivuokot ja leskenlehdet jaksavat vuodesta toiseen ilahduttaa. Kevään saapuminen vaihtelee vuosittain jonkun verran ja usein on käynyt myös niin, että viikon parin melko lämmintä kautta seuraa viileämpi jakso, miten tänä vuonna mahtaa käydä?Viikolla aijon laittaa lisää siemeniä itämään, sen verran on noita siemenpusseja ehtinyt itsellenikin kuitenkin kertyä, että on niille jotakin myös tehtävä. Kaikki siemenet eivät aina idä, eikä kaikki itäneet siemenet sitten kuitenkaan välttämättä lähde kasvuun, tai liika valo kyllä venyttää vartta, mutta kasvi ei syystä tai toisesta lähde vahvistumaan, multa saattaa liiasta kosteudesta alkaa kerätä hometta pintaan ja yhtä ja toista muutakin harmia viljelyihin saattaa kohdistua, mutta yrittänyttä ei laiteta, eikä kannata heti lannistua, jos kaikki ei mene ihan putkeen.


Naakka pariskunta paistatteli päivää piipun päällä


Ja tämä kaveri oli löytänyt myös lämpimän seinustan nautiskella päivästä


Pyhät alkavat siis olla taputeltu ja tänä lumipyryisenä maanantaina päässä monen moisia aatoksia...mitä tänä vuonna pääsiäisrstä jäi käteen? No, ainakin ihanat kevättalviset auringonpaisteiset kirkkaat päivät, pääsiäisen täysikuu, kesän suunnittelu, pääsiäisen ruuat ja kodin somistelut pyhiksi ja toisaalta myös se, että miten aika vierii...joulusta on jo useampi kuukausi, kevät etenee, kesäkin jo lähenee...Iloa ja valoa huhtikuuhusi!

2 kommenttia:

  1. Hienot kuvat ja kiva pääsiäisvapaa! Täälläkin on koko päivän satanut lunta ja kunnon takatalvi:) Ihanaa loppu pääsiäistä ja alkanutta huhtikuuta ♥

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia <3 Ihanaa, että ollaan jo huhtikuussa. Mahtavaa :) Kivaa ja aurinkoista viikon jatkoa <3

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos