Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Lauantain touhuja

Ai että miten ihanan joutilas lauantaiaamu oli tänään! Tai pitäisikö ennemminkin sanoa"oma tahtinen" siis sellainen verkkainen, kun voi kaikessa rauhassa heräillä, laittaa kahvit ja lueskella,  vähän järjestellä, suunnitella ja loikoilla...omani oli juuri tällainen. Huhtikuu alkaa kääntyä loppusuoralle ja Vappu on jo ihan kulman takana,  onkos teillä suunnitelmia vapuksi,  vai menettekö intuitiolla kohti kevään " karnevaalia"? Minä lähden vapun viettoon ystäväperheen luokse. Ellen nyt kovin väärin muista, niin viime vappuna täällä pääkaupunkiseudulla tuli vappuaattona taivaan täydeltä räntää, miten mahtaa tänä vappuna käydä?


Jottei tämä lauantai olisi mennyt ihan loikoiluun, niin kävin grillin paistotasojen kimppuun, jotka näyttivät syksyisen puhdistuksen jälkeenkin kuitenkin vähän rasvaisilta?! Ja pitihän se koko grillikin pestä. Oletteko te jo avanneet grillikauden, vai oletteko ylipäätään grilliherkkujen ystäviä laisinkaan? Meillä grillaillaan usein ensimmäiset kerrat juuri vapun tietämillä ja siitä sitten jatketaan kesää kohti ja alku syksylläkin vielä saatetaan grillailla, jossa vaan on lämpimiä elo ja syykuun iltoja.


Huomenna olisi suunnitelmissa ulkoilua ja käydä uudessa paikassa meren läheisyydessä kahvittelemassa, tosin tässäkin on  taas se säävaraus. Viime keväänä otin käyttöön sellaisen metodin, että en jää odottelemaan kesää, koska kuten tiedetään Suomen kesästä ei voi koskaan olla varma ja jos jää odottelemaan optimaalisia säitä voi käydä jopa niin, että ei kovin monia kivoja päiviä ole osunut keväälle/ kesälle, valitettavasti!


Sen vuoksi kannattaa nauttia jok ikisestä hetkestä, kun ei vettä sada kaatamalla tai ole tuulista ja koleaa. Jos pitää ulkoilmaelämästä,  niin lähteä ulkoilemaan, tekemään ja harrastamaan, vaikka aina ei  säätila paras mahdollinen olisikaan. Suunnitella vähän mitä haluaisi kesällä ja lomallaan tehdä, ja sitten vaan alkaa toteuttamaan heti alkukesästä, niin ei tarvi elo-syyskuun lopulla harmitella, että kesä meni ohi ja sitä ja tätä jäi tekemättä, kun ei sitä aurinkoista hellekesää sitten tullutkaan.


Moni onkin  varmasti jo tehnyt kesän varalle suunnitelmia, missä käydä, minne kenties matkustaa, mihin kesätapahtumaan haluaa osallistua ja  mitä kaikkea kivaa läheistensä ja ystäviensä kanssa kokea ja tehdä. Loman ja kesän suunnittelu on näin keväällä kivaa puuhaa. Kesällä on valtavasti tarjolla erilaisia tapahtumia. Eikä aina ole pakko edes lähteä kauemmas, voi hyvin pakata piknikkorin ja lähteä lähipuistoon, rannalle, saaristoon tai pyöräretkelle.


Kevät ainakin etenee, vaikka välillä vähän pilvisempää ja viileämpää onkin, pestessäni grilliä terassilla kuulin etäistä ääntä ja kun kohotin katseeni taivaalle näin korkealla kurkiparven♡


Mukavaa viikonlopun jatkoa vaikka niiden kesäsuunnitelmien parissa!


3 kommenttia:

 1. Grillaaminen on mukavaa. Me ollaan muutaman kerran jo grillailtu makkaraa, hjam :) Tai siis, HerraMies on grillannut ja minä osallistunut vain syömiseen, khih :)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa. Täällä sataa tällä hetkellä taas kaatamalla ;)

  VastaaPoista
 2. Niin on:) Täällä ei ole satanut tänään, mutta tuullut ja ollut pilvistä ja välillä paistelikin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kevättä teilläkin näkyy olevan.
  meilläkin alkaa kevät näkyä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos