Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 26. huhtikuuta 2018

Kevät mielessä viikko viikolta vahvemmin

Jouduin tänään käymään itseni kanssa aika tiukan keskustelun siitä, että onko näin huhtikuun lopussa vielä järkevää ostaa ns.kesäkukkia...katselin jo jokin aika sitten puutarhamyymälän edustalla kesäkukkia, onneksi olin bussissa:) Tänään sitten olin kaupassa, missä myytiin sienenpusseja ja jonne olivat tulleet myös orvokin taimet, orvokkiamppelit ja pelargonit. Päätin tiukasti, että ei vielä ole mikään kiire, eikä minun tarvitse vielä hankkia kesäkukkia, on kuitenkin vasta huhtikuun loppupuoli.
Keittiön pöydästä on vallattu noin puolet esikasvatettavien kasvien käyttöön, kunnes ne voi sijoittaa ulos. Ruusupavut ovat venahtaneet jo melkoisen pitkiksi, jos lämpiäisi jo kunnolla, veisin ne jo ulos. Chilit  pitää viikonlopun koulia, nekin ovat ilahduttavasti terhakoita pikkutaimia. Gladiolukset ja dahlia ovat myös kasvaneet hyvin,  nekin olisi pian jo saatava istutettua isoihin ulkoruukkuihin. Sitä ennen on kuitenkin saatava uutta multaa, suorakylvettäviä siemeniäkin on useita pusseja odottamassa  ja olisihan se kiva päästä laittamaan myös terassi kesäkuntoon.


Meillä on lähistöllä puutarhamyymälä mistä sain kutsun avajaisiin, myymälä aukesi jo viime keväänä, mutta ulkokasvi puoli oli vielä  viime keväänä kokeiluasteella ja melko suppea tarjonnaltaan, mutta nyt tänä keväänä se avataan täyteen loistoonsa ja pääsen tutustumaan heidän tarjontaansa, sillä ilmoittauduin jo mukaan avajaisiin. Tilaisuuden varsinaisia avajaisia ennen on varattu tunti aikaa kuvata sitä ihanuutta,  niin mukavaa päästä ensimmäisten mukana tutustumaan erikoisuuksiin ja uutuuksiin. Toivottavasti sää suosii ja saan tänne blogiinkin otettua kivoja kuvia.Olettekos te jo aloittaneet vappuun valmistautumisen, teettekö simaa tai  paistatteko munkkeja tai teettekö rosetteja? Minulla on ollut tapana tehdä simaa, mutta tänä vuonna päätin etten tee, kun useampana vuonna sitä on tupannut jäämään ja sokeriakin keväisessä juomassa on paljon,  jos vähän yrittäisi keventää...heh höpö, höpö... kyllä minulle sima maistuu,  enkä ylenkatso munkkeja, donitseja tai rosettejakaan:)
Hyvää torstai illan jatkoa!!

1 kommentti:

  1. Siellä onkin vaikka mitä kivaa kasvamassa! Upeat kuvat♥ Täällä on sima laitettu muhimaan, se on aina jännää miltä maistuu:) Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos